fbpx

Prije nekoliko dana na bazenima “Akvana” u Banjaluci održano je “Drugo otvoreno kluposko prvenstvo retrivera Republike Srpske” na kojem su učestvovala 73 psa iz osam evropskih zemalja!

retriveri izlozba1Učesvovali su psi iz Srbije, Hrvatske, BiH, Češke, Poljske, Italije, Slovenije i Austrije a broj pasa, kako navode organizatori iz Retriver kluba RS pokazuje koliko se ozbiljno bave kinologijom u ovom gradu.

“Na kakvom visokom nivou je ova manifestacija bila govori i dovođenje sudije Judith Charlton iz Velike Britanije koja ima svoju odgajivačnicu labradora još od 1968. godine, te je sudila više puta Crafts -najpoznatiju izložbu, a može se reći i najveću u Evropi”, ističu iz Retriver kluba RS.

Podrži eTrafiku

Samo petnaest dana prije dolaska u Banjaluku Judith je sudila u Americi izložbu pod nazivom “Potomak” koja u toj državi glasi za najuspješniju izložbu te vrste. Pored nje sudio je i Oliver Šimon iz Srbije

“Ovo je prvi put da jedan ovako eminentan sudija kao sto je Judith dodlazi u naše krajeve da sudi i zato smo ponosni na rad Retriver kluba i za 2015. najavljujemo  još jednu više nego poznatu sudinicu iz Velike Britanijeali nećemo još otkrivati njeno ime”, poručuju organizatori ove manifestacije.

retriveri izlozba4 retriveri izlozba5

 

eTrafika.net – Ognjen Tešić

Napiši komentar