fbpx

Prije nekoliko dana u Rakovačkim barama u organizaciji “Bernardinac kluba” Banjaluka održana je prva klupska specijalizovana izložba ove vrste u Bosni i Hercegovini.

Jedan od glavnih organizatora Adnan Mujadžić rekao nam je da je zadovoljan izložbom te da su dali sve od sebe da prođe što je moguće uspješnije.

“Mnogi su nam rekli da je izložba bila na svjetskom nivou što me veoma raduje. Dobili smo mladog i zrelog klupskog pobjednika kao i mladu i zrelu klupsku pobjednicu. Psi su bili iz Republike Srpske, Hrvatske, Srbije i Mađarske kao i iz Makedonije. Sudio je gospodin Ištvan Orčšik koji je dugogodišnji poznavalac bernardinaca. Dovoljno je reći da odgaja bernardince više od dvadeset godina i da je u tom periodu iz njegove odgajivačnice izašao veliki broj šampiona”, kaže Mujagić.

Podrži eTrafiku

On ističe da je ovogodišnja izložba pokrenuta jer banjalučki klub ima nekoliko šampiona iako postoje  tek nešto više od pola godine.

“Imamo mladog svjetskog šampiona za 2013. godinu vlasnika Velibora Miki Gavrića i prvog psa iz BiH vlasnika Andree Trninić Sunčice koji je otišao na Crafts u Veliku Britaniju i zauzeo drugo mjesto. U našem klubu su odlični psi i zato će Bernardinac klub pokušati da svake godine budu sve bolji”,  kaže Mujagić i dodaje da će naredne godine ova manifestacija biti održana u Bijeljini.

Organizatori naglašavaju da kroz aktivnosti i manifestacije “Bernardinac kluba” promovišu se, pored samog kluba, i svi vlasnici i ljubitelji ove vrste, ali i grad Banjaluka, Republika Srpska te cjelokupna BiH.

bernardinci pobednik izlozba bernardinaca1 izlozba bernardinaca2

eTrafika.net – Ognjen Tešić

Napiši komentar