fbpx

Kampanja “Retro je in! Vozi naprijed, pogledaj nazad”, čiji je cilj skretanje pažnje javnosti na ugroženost motociklista u saobraćaju, počela je danas na Trgu Krajine u Banjaluci okupljanjem većeg broja vozača mopeda i motocikala. 

Kampanju sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Auto-moto savez, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto društvo (AMD) “Banjaluka” i preduzeće “Pošte Srpske”, a ona traje do 22. aprila.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milija Radović rekao nam je da je prošle godine na putevima RS poginulo 14 motociklista, a njih 44 je teško povrijeđeno, što je znatno više nego prethodne godine.

Foto baza

“To je razlog više da se ulože dodatni napori kako bismo povećali njihovu bezbjednost na putu. Svake godine se povećava broj mopeda i motocikala na putevima, a samim tim i češće učestvuju u saobraćajnim nezgodama. Cilj kampanje je da ukažemo vozačima koliko je bitno nositi kacigu i imati upaljeno svjetlo, poštovati brzinu kretanja… Naša poruka je ‘Vozi naprijed, pogledaj nazad’, jer se nesreće najčešće dešavaju kada vozači skreću ili pretiču a ne pogledaju iza sebe i ne vide motociklistu. Mora se paziti na mrtvi ugao jer kod skretanja postoji mogućnost da se to vozilo ne vidi, pa se mora obratiti dodatna pažnja, naročito u ovim mjesecima kada je na putu veći broj vozača mopeda i motocikala”, navodi Radović.

U obilježavanju početka kampanje učestovao je veći broj moto klubova i njihovih članova, kao i građani koji voze mopede ili motocikle. Oni su ispunili Trg Krajine svojim vozilima, a portal eTrafika donosi vam nekoliko fotografija sa današnjeg okupljanja.

motori_bl_trg_1   motori_bl_trg_5 motori_bl_trg_6  motori_bl_trg_8

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar