fbpx

Sinoć je u banjalučkom klubu „Tamaris“ izveden kabare „Kontraditore“ Andrije Miloševića i njegovih prijatelja, profesora gitara Gorana Perišića i Danijela Cerovića. 

Kabare „Kontraditore“, producentske kuće Avangarda Production je potpuno novi pogled na muziku i našu stvarnost. Ova stand up komedija prepuna je smijeha, vedrine, pozitivnog duha, te mnogo pjesme i glume.

Sudeći po riječima Andrije Miloševića projekat je nastao zbog publike.

Podrži eTrafiku

„Ako nema njih, nema ni smisla, a ako nema nas, nema ni njih“, ističe on.

O samom kabareu govori njegov naziv – kontradiktoran. Kako ističe Milošević „ovo je jedan kabare koji je nekonvencionalan, u kojem se nikad ne zna šta će se desiti“. Nekonvencionalnim ga čini stalno prisustva komunikacije sa publikom.

„Nisam ja to izmislio, naravno. Mnogi su to radili, mnogi na svijetu to rade, a kod nas je najpoznatiji Zoran Radmilović koji je to uspio da uradi sa ‘Radovanom III’ i napravi taj brehtovski iskok iz lika“, objašnjava Milošević.

On dodaje da se kabare zasniva na čvrstim temeljima, ali da se tokom samog nastupa više pristupa improvizaciji, ali ne muzičkoj koliko verbalnoj samog Miloševića. Oni koji su prisustvovali sinoćnjem izvođenju kabarea mogli su zaključiti da muzička podloga u nekim momentima nije imala poveznicu sa Miloševićevim monologom. Kabere „Kontraditore“ posvećen je raznim temama.

„Suštinski smo prošli kroz jedan dio jugoslovenskog roka, koji je u ovom trenutku našoj publici bio veoma zanimljiv“, dodaje Milošević.

On je objasnio da kabare nije ništa slično pozorišnim izvođenjima. Ova komedija sadrži stand up i muzičke segmente, koji su odsvirani na jedinstven način.

„U svakoj pjesmi“, kako Andrija kaže, „Goran i Danijel dodali su nešto svoje.“

Ono što je istakao kao zanimljivost jeste da muzičari, profesori gitare Cerović i Perišić dolaze iz jednog savim drugog svijeta, svijeta klasične muzike. Oni jesu vrsni muzičari, ali ovaj kabare jedno je novo iskustvo za njih, s obzirom da ulaze u potpuno novi svijet, svijet roka i estradne muzike, kao što je i sam Cerović priznao. Za njega je projekat „Kontraditore“ jedno uzbudljivo iskustvo. Kazao je da su projekat ambiciozno započeli prije tri godine, ali ga nisu do kraja razvili.

„Mi smo spremni da uživamo i da predstavimo to što mi jesmo, što je nekakvo naše razmišljanje i nekakva naša emocija u odnosu na tu muziku koju je Andrija spominjao i na nekakve manje ili više lijepe stvari koje nas okružuju“, kazao je Cerović.

No zbog vremenskih uslova iznio je i razočaranje, jer je vrijeme spriječilo izvođenje kabarea na tvrđavi Kastel, gdje bi bio izveden posebno adaptiran zvuk za ovakav prostor. Nasuprot tome priznao je da je nastup u klubu za njega posebna atmosfera i da na takvim scenama nema previše iskustva.

Saglasno sa Goranom Perišićem iznio je motiv samog projekta a to je višegodišnje prijateljstvo, iz djetinjstva. Cerović se nada da projekat neće stagnirati i da neće propasti.

„Na ovaj način provodim mnogo više vremena sa svojim prijateljima iz djetinjstva i to je nešto što me tjera da ovo ispadne sve bolje i bolje“, objašnjava Perišić, dodajući da je sam koncept projekta nastao upravo na drugarstvu i prijateljstvu.

„To su neki naši mali momenti koje ćemo pokušati predstaviti i vama“, navodi on.

Perišić je istakao da je Andrija Milošević zapravo vodič kroz ovo veliko iskustvo i da se njih trojica pokušavajuću snaći i približiti neke stvari na njihov način publici koja dolazi da ih sluša.

?????????????????????? ??????????????????????

eTrafika.net – Kristina Janković

Napiši komentar