fbpx

Studentska organizacija AIESEC Banja Luka je u saradnji sa internet portalom eTrafika i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka, realizovala još jedan zanimljiv projekat pod nazivom “Affect and Act – Ispod granice”, čiji je cilj razvijanje svijesti o položaju ugroženih kategorija našeg društva.

Projekat je bio odlična prilika za četiri praktikanta da učestvuju u njegovom izvođenju, te tako posjete i upoznaju naš grad. Ovaj put, AIESEC je ugostio praktikante iz regiona, studente iz Crne Gore i Srbije.

Praktikanti su organizovali besplatne radionice iz oblasti novinarstva, novinarske fotografije i strip crtanja, u trajanju od četiri sedmice, sa naglaskom na društveno ugrožene grupe društva, a sve zarad povećanja njihove vidljivosti.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

Boris Bajić, student novinarstva iz Podgorice, koji je ujedno i jedan od predavača, kaže da se nada da će njegovo skromno djelovanje izazvati empatiju i navesti čitaoce portala “eTrafika” na razmišljanje o društveno ugroženim ljudima. Njihove radionice se baziraju na neformalnoj edukaciji i interakciji sa kolegama koji pohađaju kurs i sa kojima razmjenjuju iskustva i mišljenja o socijalno odgovornom novinarstvu.

Praktikanti vjeruju da projekat može donijeti određene promjene u kvalitetu svakodnevnice i to po principu domino efekta. „Ne govorimo o institucionalnim promenama, već o mijenjanju pojedinaca i njihovog pogleda na marginalizovane grupe i njihove probleme, čime se pokreće domino efekat.”

Za Banja Luku kažu da je grad prijatnih i gostoljubivih ljudi, čistih ulica i divnih građevina. Brzo su se adaptirali na ovakav način života, postali pravi prijatelji, jer im se čini kao da se poznaju već godinama.

Pozivamo Vas da u četvrtak, 27. februara u 19h u Muzičkom paviljonu parka Petar Kočić, dođete i pogledate kako su polaznici kursa zajedno sa predavačima kroz ove umjetničke forme iznijeli svoje utisake i probleme sa kojima se susreće veliki broj naših sugrađana i marginalizovanih kategorija društva.

eTrafika.net

Napiši komentar