fbpx

Kako bi predstavili aktivnosti koje su se sprovodile tokom posljednja četiri mjeseca u okviru projekta „Stariji brat, starija sestra“, udruženje “Nova generacija” danas je organizovalo priredbu u banjalučkom Domu omladine.

Mališani iz doma “Rada Vranješević” izveli su predstavu, te izložili svoje fotografije, a koordinatorka projekta Bojana Delibašić Bjelić rekla nam je da je sve to pripremljeno u sklopu sekcija fotografije i glume.

“U sklopu projekta imali smo i aktivnosti u Muzeju, gdje su djeca imala mogućnosti da se kroz interaktivne radionice upoznaju za tom ustanovom i da im se približi muzejska građa. Imali smo saradnju i sa bibliotekom, djeca su mogla sa svojim volonterima ići na dječiji odjel i razvijati navike odlaska u biblioteku. Nakon ovoga nastavljamo sa individualnim druženjima sa djecom i animiranjem zajednice da se i oni uključe kroz različite donacije ili usluge koje mogu da ponude djeci”, kazala je ona.

Foto baza

Projekat „Stariji brat, starija sestra“ organizuje se već 13 godina u saradnji da domom “Rada Vranješević“. U projekat je uključeno 49 djece i 49 volontera, a u sklopu njega svaki volonter je zadužen za jedno dijete iz Doma, sa kojim sedmično provede nekoliko sati van ustanove.

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar