fbpx

Učenici banjalučke Ekonomske škole okupljeni u neformalnu grupu „Atelje 14“ izveli su humanitarnu predstavu  „Direktorov kabinet – privatizacija“, a novac prikupljen od ulaznica namijenjen je za pomoć dobojskim vrtićima.

Predstava je rađena po tekstu maturanta Ekonomske škole Miloša Kovačevića, koji je, sa koleginicom Biljanom Šormaz, radio i režiju.

„U ovim teškim trenucima za naš narod željeli smo da se na neki način uključimo u humanitarnu akciju. Naš doprinos nije veliki ali radimo to iz ljubavi i najboljih namjera da se pomogne koliko je u našoj moći“, kazao je Kovačević za eTrafiku.

Foto baza

Predstava je već dva puta izvođena u Ekonomskoj školi, a za novac od ulaznica kupili su opremu za bebe i donirali Domu omladine koji je skupljao pomoć za ugrožene.

Predstava „Direktorov kabinet – privatizacija“ odigrana je u humanitarne svrhe na inicijativu predškolske ustanove „Sreća“ iz Banjaluke, a u saradnji s Studentskim pozorištem koje im je omogućilo prostor u Domu omladine.

Neformalna grupa „Atelje 14“ osim ove, radila je još brojne predstave, a uprkos tome što su već završili svoje srednjoškolsko obrazovanje, nastaviće da rade i dalje.

ekonomska ucenici predstava (1)   ekonomska ucenici predstava (4)

eTrafika.net – Sonja Terzić

Napiši komentar