fbpx

Prvo veče manifestacije “Dani mode” bilo je rezervisano za domaće modne proizvođače, a Banjalučanima su se u Domu omladine predstavili Carmen line Banjaluka, Exclusive lingerie Banjaluka, Vera vjenčanice Banjaluka, krznarija Pristaš Trn, Baja shoes Derventa, Intergaj Bijeljina i tekstil Dijana Srbac.

Predsjednica Centra za edukaciju i rad sa djecom i omladinom MIS Banjaluka i organizatorka “Dana mode 2014” Sunčica Laguza rekla nam je da je prvi dan manifestacije posvećen domaćim proizvođačima, dok večeras imamo priliku da vidimo kreatore.

“Večeras je šest kreatora, a kombinovaćemo i elemente performansa, jer imamo bend Kalifornija koji svira uživo. Nastupiće i pjevačica Ivana Santrač. Na jesen se radi druga manifestacija i očekujemo učešće Mone iz Beograda, kao i drugih renomiranih kuća iz regiona”, rekla nam je ona.

Foto baza

Ova manifestacija održava se 15. godinu zaredom, u saradnji sa Centrom za kulturne i promotivne djelatnosti “Primera MLLL” Banjaluka. Pokrovitelj je područna Privredna komora regije Banjaluka, Grad Banjaluka i Banjalučka pivara.

Portparolka Carmen line Vedrana Stojić rekla nam je nešto o kolekciji ove modne kuće koju smo imali prilike da vidimo.

“Prestavili smo se aktuelnom kolekcijom proljeće/ljeto 2014. Kao i sve kolekcije Carmen line, prepoznaćete tri stila prilagođena svim prilikama, odnosno poslovnu liniju, svečanu liniju i svakodnevne kombinacije. Ovo je prva manifestacija sa ciljem da se promovišu domaći proizvođači, mislim da je to sjajna ideja jer treba da podržimo našu privredu i naše proizvođače i ovo je jedan divan primjer koji treba da slijedimo.”

(eTrafika.net – Foto: G. Terzić)

 

Napiši komentar