fbpx

Najmlađi folklorni ansambli iz Srpca, Nove Topole, Dubrava i Banjaluke prodefilovali su ulicama najvećeg grada Srpske u susret predstojećem „Dukat festu“ koji se naredna tri dana održava u Banjaluci, Gradišci, Prnjavoru i Modriči.

Mladi folkloraši odigrali su i neka od tradiconalnih kola iz ovih krajeva, a u igri su ih podržali i prolaznici koji su se zatekli u Gospodskoj ulici.

Iako je za danas u 18 časova bila najavljena izložba fotografija sa svih prethodnih godina festivala folklora „Dukat fest“, zbog najavljene kiše odgođena je za sutra u 18 časova  u Domu omladine.

Podrži eTrafiku

Manifestacija otvaranja, kao što je i najavljeno, biće održana nedjelju 15. juna u 21 čas na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja. Cenralno takmičarsko veče održaće se u ponedjeljak, 16. juna u 21 čas, a mjesto održavanja promijenjeno je i umjesto na banjalučkoj tvrđavi Kastel biće održano u sportskoj dvorani „Obilićevo“.

Ulaz na centralnu festivalsku veče košta 5 maraka, a novac od ulaznica namijenjen je za pomoć najugroženijima od poplava u Republici Srpskoj.

eTrafika.net – Sonja Terzić

Napiši komentar