fbpx

U Muzičkom paviljonu parka Petar Kočić u Banjaluci, 27. februara je otvorena izložba „Ispod granice“, studentske organizacije AIESEC. Ova izložba je organizovana u saradnji sa internet portalom eTrafika i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka.

Povod za obilježavanje izložbe nakon šest sedmica mukotrpnog rada, truda i zabave, bila su četiri praktikanta koja su stigla u Banjaluku iz regiona. Oni su držali besplatne radionice iz oblasti novinarstva, novinarske fotografije i strip crtanja, u trajanju od četiri sedmice, sa naglaskom na društveno ugrožene grupe, a sve zarad povećanja njihove vidljivosti. U četvrtak su svi prisutni imali priliku da pogledaju plodove njihovog napornog, višesedmičnog truda i rada koji su izloženi u vidu fotografija i novina.

Prije nego što su počeli sa razgledanjem interesantnih radova, posjetiocima su se obratili glavni odgovorni za cijeli ovaj projekat. Predsjednica AIESEC-a Banja Luka, Vanja Partalo, pozdravila je sve prisutne, uz riječi:

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

“Ponosna sam na ovaj projekat i na našu organizaciju. Imali smo u vidu da se dotaknemo nekih problema kojima se inače ne daje dovoljno pažnje, te kako bi polaznici kursa na kreativan način prikazali stanje u našoj zemlji.”

Nakon toga glavna urednica portala eTrafika Vanja Stokić rekla je nekoliko riječi o samoj saradnji sa praktikantima, radu, uspjehu i malim poteškoćama na koje su nailazili. Završnu riječ je imao praktikant Lazar Grdinić, student novinarstva iz Podgorice. On je sa posjetiocima podijelio svoje iskustvo, oduševljenje pojektom, AIESEC-om i Banja Lukom uopšte.

Obilježavanje ovog događaja relizovano je uz podršku Pizza Cata, Makoprinta, Red Bulla, Muzičkog paviljona, RTRS i Elte TV.

Pogledaje prilog koji je napravila Elta TV o ovom događaju, a više fotografija sa izložbe možete pronaći ovdje.

Napiši komentar