fbpx

Maturanti osnovne škole “Ivo Andrić” iz Banjaluke izveli su sinoć u holu škole predstavu “I mi lajemo na zvijezde”, koja je rađena po motivima filma “Lajanje na zvezde”.

Nastavnica srpskog jezika Enea Hotić rekla nam je da su se njeni učenici sa ovom prestavom pojavili na “Inostu mladih”.

“Tačnije, to je dramski studio ‘Plava zvijezda’, koji niže uspjehe nastupima u gradu i već imamo osvojenu nagradu na ‘Inostu mladih 2012’, za najbolji rad osnovne škole. To je inovacija samim tim što je iz oblasti obrazovanja, pokazali smo da se na jedan drugačiji način može prići vannastavnim aktivnostima, kao i da one mogu biti izbor djece u zanimanju kojim će se baviti. Ovdje  smo se okupili da obilježimo moju desetogodišnjicu rada i izlaska na ‘Inost mladih’, da damo podršku jednom takmičenju koje je smotra pametne djece iz cijelog regiona, i da pošaljemo poruku da škola treba biti mjesto kvalitetnog okupljanja, prvih ljubavi, smiješnih situacija. U ovim vremenima koja su nažalost teška za sve nas, možemo poslati djeliće duše onima kojima je ona zaista potrebna. Ova predstava je poklon svima onima kojima treba duhovne nadgradnje u ovakvim groznim vremenima”, kazala je ona.

Podrži eTrafiku

Enea Hotić dobila je sinoć priznanje za najboljeg mentora “Inosta mladih 2014”. Ističe da ovo takmičenje za nju predstavlja afirmaciju dramske sekcije uopšte, kreativno izražavanje i dokaz da se inovacije ne moraju napraviti samo u oblasti tehnike, nego su one zaista moguće u oblasti obrazovanja.

“Ako budemo razvijali učenike koji će moći da se dokažu na taj način što će sami sebe pobijediti i pomjeriti svoje granice, odabrati u sebi ono najbolje što imaju i pružiti drugima, tako ćemo dobiti bolje obrazovanje. Trudim se da iz njih izvučem ono što oni mogu da daju i da rado dolaze na naše probe. Jako je zahtjevno taj film preslikati na našu školu i male maturante, koji sada svojim roditeljima i gradu poklanjaju ovu predstavu kao nekakvu tačku na završetak njihovog osnovnoškolskog obrazovanja”, rekla nam je ona. predstava_ivo_andric_4  predstava_ivo_andric_7 predstava_ivo_andric_8

eTrafika.net – V. Stokić, Foto: G. Terzić

Napiši komentar