fbpx

Izložba i video produkcija “Dani arhitekture 2014 – Olimpijska arhitektura Sočija” otvorena je sinoć u Velikom izložbenom salonu Banskog dvora u Banjaluci.

Dijana Stupar, arhitekta sa Arhitektonsko-građevinskog fakulteta u Banjaluci, rekla nam je da je organizacija izložbe trajala tri mjeseca, te da je izloženo oko 50 djela.

“U ovoj izložbi je učestvovalo oko 500 ljudi, a izloženo je 50ak djela, s tim da iza svakog djela stoji 10ak ljudi. Proces organizovanja trajao je oko tri mjeseca, iza čega stoji 7-8 ljudi koji su intenzivno radili na tome od februara”, govori ona, te dodaje da se večeras u Domu omladine održava izložba koja je spoj arhitekture i umjetnosti, kao i graničnih oblasti između njih. Osim toga, posjetioce čekaju i kino projekcije.

“Cijele iduće nedjelje ćemo organizovati projekcije u kino sali. Kao i uvijek, bavićemo se kvalitetnom, savremenom arhitekturom, koja je blizu našim godinama i našim ljudima”, navodi ona.

Izložbu su zajedničkim snagama organizovali Arhitektonsko-građevinski fakultet, koji je prije dvije godine imao sličnu manifestaciju, i Istraživački centar za prostor. izlozba_arhitektura_soci_3 izlozba_arhitektura_soci_4  izlozba_arhitektura_soci_6

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar