fbpx

U koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci večeras su nastupili Marijana Šipka na violini i Daniel Kampos na klaviru.

Daniel je rođen u Argentini 1980. godine. Sa 18 godina završio je Conservatoire de Musique u Salti, Argentina. U svojoj kolekciji ima prestižna priznanja poput osvojenog prvog mjesta na 11. Međunarodnom takmičenju mladih muzičara u Kordobi, Argentina, kao i osvajanje prvog mjesta na najznačajnijem nacionalnom takmičenju “Beca Drago Mitre” u Buenos Airesu. Studije je završio u Parizu sa najvišim ocjenama, gdje je otvorio svoju muzičku školu i razvija profesorsku djelatnost. Posljednjih godina održava koncerte u Francuskoj, Španiji, Belgiji, Holandiji i Egiptu.

Marijana je diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, gdje je i magistrirala. Usavršavala se u Beogradu i Italiji, dok je u Pariz otišla na poziv profesora Pavela Vernikova. Osvajala je nagrade na domaćim takmičenjima, kao i treću nagradu na međunarodnom takmičenju u Stresi, Italija. Nastupala je u Francuskoj, Švajcarskoj, Italiji, Njemačkoj, Austriji, Tunisu, Egiptu, Srbiji i BiH kao solista i kao član kamernog ansambla. Od 2005. godine članica je operskog orkestra iz Limoža, Francuska.

Foto baza

marijana_daniel_koncert_1 marijana_daniel_koncert_3   marijana_daniel_koncert_6

eTrafika.net, Foto: Goran Terzić

Napiši komentar