fbpx

Književnik Berislav Blagojević besjedom je danas otvorio 18. Sajam knjige, školskog pribora i kancelarijske opreme u banjalučkoj dvorani “Borik”. Ovogodišnji moto sajma je “Knjiga na dar”, a cijena ulaznica je krajnje simbolična – 1 KM.

sajam_knjiga_bl_2013Prilikom svog govora Blagojević je izrazio zadovoljstvo što je banjalučki sajam postao punoljetan, ali i žaljenje zbog odnosa ljudi prema književnosti.

“Veseli me to što možda ovakvom manifestacijom udaramo temelj neke nove Vavilonske kule, nekog novog razumijevanja, a tužan sam zbog brisanog prostora tišine i nesporazuma koji često stoji između stvaraoca i čitaoca, ali i između pisca i pisca”, rekao je on.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

Prisutnima se obratio i načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti u Administrativnoj službi grada Banjaluka Radenko Đurica, koji je naveo da je sajam svake godine sve jači i jači, što Grad obavezuje da pomogne organizatorima.

Vrata sajma su otvorena do 23. septembra, a svaki dan će se organizovati promocije knjiga i druženje sa književnicima. Sutra u 17 časova će hrvatski novinar Denis Kuljiš zajedno sa istoričarom umjetnosti Vilijamom Klingerom predstaviti knjigu “Tito: Neispričane priče”, a na štandu Zavoda će književnik Zoran Kostić potpisivati knjige i družiti se sa posjetiocima.

Za petak je zakazana promocija romana “Obala” Živojina Ivkovića, koji je ove godine pobijedio na konkursu “Zlatna sova”. U subotu će na štandu izdavačke kuće “Globosino” knjige potpisivati Ljiljana Habjanović – Đurović.

 

 

eTrafika.net – V. Stokić/foto: G. Terzić

Napiši komentar