fbpx

U prostorijama kinološkog kompleksa Rakovačke Bare u Banjaluci danas je održana osnivačka Skupština “Kluba bernardinaca Republike Srpske” koja je skupila dvadesetak odgajivača, vlasnika i ljubitelja ove vrste, što je još jedna svijetla tačka u kinologiji RS i BiH.

bernardinac klub bl6Na današnjoj sjednici  obavljene su sve formalne stvari, izabrano rukovodstvo, pripremljeni svi neophodni akti i dokumenti za osnivanje i registraciju kluba, usvojen statut te napravljen okvirni plan rada ovog kluba u narednih godinu dana.

“Organizacijom kluba došli smo u mogućnost organizovanja klupskih manifestacije koje mogu biti prestižne ne samo u Banjaluci već i u širem regionu. Kroz njih se ne promoviše samo klub već i svi vlasnici i ljubitelji ove rase, kao i grad Banjaluka, RS i BiH. Ono što je najvažnije, a sa tim su se složili svi prisutni, jeste razvijanje dobrih međuljudskih odnosa među članovima i saradnja sa drugim klubovima iz zemlje i regiona“, poručili su iz novoformiranog kluba ovih simpatičnih četvoronožaca.

Podrži eTrafiku

Klub će biti registrovan kao udruženje građana i biće član kinološkog saveza RS. Mjesto predsjednika kluba pripalo je Veliboru Mikiju Gavriću koji je u svijetu kinologije još od 1990. godine, a uzgojem bernardinaca bavi se već sedamnaest godina.

bernardinac klub bl3

“Pozivamo sve one koji žele nesebičnim radom i zalaganjem da unaprijede ovu predivnu rasu da uzmu učešće u članstvu i radu u klubu. Cilj rada kluba je povećanje kvaliteta domaćeg odgoja kao i veća zastupljenost ove predivne rase na domaćim manifestacijama, te uspjeh u organizaciji klupskih specijalizovanih izložbi uz kvalitetne sudije”, istakli su iz ovog kluba i naglasili da im cilj nije masovna proizvodnja već zaštita ove vrste.

bernardinac klub bl2 bernardinac klub bl4 bernardinac klub bl5

 

 

eTrafika.net – Ognjen Tešić

Napiši komentar