fbpx

Izložba „Fotografija godine BiH 2012“ zatvorila je večeras u banjalučkom Staklencu svoju seriju ovogodišnjih gostovanja.

Banjalučkoj publici predstavljeno je 50 najboljih fotografija za prošlu godinu, koje su do sada obišle sedam gradova Bosne i Hercegovine. Urednik portala Fotografija.ba i organizator ovog festivala Haris Čalkić rekao nam je da je izložba trebala najaviti novi konkurs, ali su zbog poteškoća u organizaciji morali promijeniti planove.

“Novi konkurs je u toku od 01. novembra, planirali smo da izložba bude prije toga i da ga tako najavimo, ali je moralo biti drugačije zbog poteškoća u organizaciji. Konkurs traje do 31. decembra, prijave idu sličnom dinamikom kao i do sada. Malo je manji broj prijavljenih, s obzirom na kortizaciju koju smo uveli da bismo mogli finansirati dio svojih troškova i da bismo poboljšali kvalitet izložbe”, govori Čalkić.

Podrži eTrafiku

foto_godine_bih_2012_1

Osim kortizacije, na ovogodišnjem konkursu novina je i šesta kategorija, pod sponzorstvom HT Eroneta.

“Radi se o slobodnoj temi za autore koji se ne mogu pronaći u ostalim kategorijama. Nagrada je jako dobra, u vrijednosti od hiljadu KM. Osim toga imamo i novu vrstu prijave, gdje do zadnjeg trena možete zamijeniti fotografiju i poslati na konkurs, ukoliko niste prethodno zaključili prijavu.”

foto_godine_bih_2012_2

Pobjednici konkursa „Fotografija godine BiH 2013“ biće proglašeni 24. januara naredne godine u Umjetničkoj galeriji u Sarajevu, dok će imena onih koji su prošli selekciju biti poznata sedam dana prije toga.

eTrafika.net / Foto: eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar