fbpx

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija otvorio je večeras u Banjaluci izložbu “Izuzetnosti – savremene vizure kulturne baštine/Nove smjernice buduće stalne postavke” povodom deset godina postojanja i rada Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Mutabdžija je rekao da je deset godina rada ove ustanove kulture veliki događaj i za Banjaluku i za Republiku Srpsku.

“Ovo je ustanova koja je prepoznatljiva u regionu. Večerašnja izložba slikara, kao što su Sava Šumanović, Mladen Miljanović, Milan Konjović, pokazuje da je njen rad veliki i značajan za Srpsku”, istakao je Mutabdžija.

Podrži eTrafiku

Direktor Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Ljiljana Labović navela je da su večeras izložena 32 rada umjetnika iz Republike Srpske, Federacije BiH i okruženja.

“Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske jedna je od najpoznatijih ustanova kulture Srpske i mjesto gdje se sakupljaju poznata imena”, izjavila je Labovićeva i dodala da se ponosi radom ove ustanove.

Večerašnjoj izložbi prisustvovali su i potpredsjednik Vlade i ministar porodice, omladine i sporta Nada Tešanović, te mnoge ličnosti iz oblasti kulture i javnog života Republike Srpske i okruženja.

Čestitke povodom deset godina postojanja Muzeja uputili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić, kao i ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović.

Srna, Foto: Goran Terzić

Napiši komentar