fbpx

Večerašnjom izložbom švajcarskog umjetnika Sebastiena Verdona u Muzeju savremene umjetnosti u Banjaluci , završava se drugi projekat u okviru „Multimedia Art Project- a“ Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske. 

Izložba pod nazivom “Times” otvorena je večeras u 20:00 časova i trajaće do 19. oktobra tekuće godine.

Njegov rad baziran je upravo na izložbenom prostoru samog Muzeja savremene umjetnosti RS, koji je tokom dvije sedmice bilo mjesto njegovog kreativnog stvaralačkog procesa.

Foto baza

Ovaj projekat je realizovan u saradnji sa festivalom „Culturescapes“, koji organizuje nevladina organizacija „Culturescapes“ iz Bazela. Radi se o godišnjem festivalu koji traje od 2003. godine i ima za cilj promociju kulture (vizuelne umjetnosti, pozorište, muzika, ples, književnost, film) i kulturnu razmjenu između Švajcarske i drugih zemalja svijeta.

Tema ovogodišnjeg „Culturescapes“ festivala je Balkan i biće realizovan u saradnji sa kulturnim institucijama iz različitih republika na Balkanu.

Kustos projekta je Žana Vukićević.

Sebastien Verdon je rođen 1979. godine u Štutgartu. Živi i radi u Nojšatelu u Švajcarskoj. Od 1997. do 2000. pohađao je CEPV Školu za fotografiju u Veveju. Od 2006. do 2009. godine školovao se na Univerzitetu za umjetnost u Bernu, gdje je diplomirao u oblasti likovnih umjetnosti. Od 2006. izlaže u Nojšatelu, Ženevi, Bernu, Londonu, Bazelu, Cirihu, Tokiju, Milanu, Briselu.

Ovaj multimedijalni umjetnik se bavi prostornim i video instalacijama, fotografijom i akrilnim zidnim slikarstvom, istražujući odnose vremena i dvodimenzionalnih ili trodimenzionalnih prostora. Prepoznatljiv je po svojim iluzionističkim prostornim instalacijama i optičkim intervencijama.

Msurs Banjaluka / eTrafika.net / Foto: G. Terzić

Napiši komentar