fbpx

Prošlogodišnji pobjednici „Demofesta“ grupa „Neuro“ promovisali su danas u „Demofest klubu“ svoj debitantski album „Zvuci ćutanja“!

Saradnja sa poznatim producentom Dejanom Vučkovićem koji je iznad svega izdvojio sjajnu atmosferu koja je vladala u studiju, MTV ekipom zaduženom za video spot, dizajnerskim timom agencije “Aquarius”, fotografom Teom Jagodić, te uz podršku grada Banjaluke, rezutirala je materijalom vrhunskog kvaliteta, unikatne dizajnerske forme i heavy zvuka, što svakako predstavlja osvježenje na sceni.

Rok kritičar Petar Janjetović rekao je da je nateže ocjenjivati bendove koji imaju hevi karakter jer su po pravilu jako usvirani i često podsjećaju jedni na druge. Za Neuro je imao riječi hvale a posebno mu se dopalo što su pjesme na domaćem jeziku.

Foto baza

„Neuro je zreo i profesionalan bend i čini mi se odavno spreman za ovakvo izdanje. Nadam se da će doći do realizacije i drugog albuma što je boljka bendova sa ovih prostora jer često do njega i ne dođe. Zbog uslova grupe često do značajnijih rezultata dolaze relativno kasno ali bolje je i tada nego nikad.“

Janjetović je rekao da je boraveći u Banjaluci ovih dana načeo temu zašto je jako malo grupa sa jugoslovenske rok scene dolazilo iz ovog grada i napomenuo da istorijski gledano u taj krug mogu ući samo „Dinar“, „Basdans“, „Sopot“ i sada „Neuro“.

Frontmen grupe „Psihomodopop“ Davor Gobac nasmijao je prisutne pitanjem da li momci iz grupe imaju problema sa živcima kad su izabrali ime „Neuro“. Na konstataciju pjevača Dražana Pozderovića Oskara da takve probleme imaju odavno Gobac je dodao da je sličan slučaj i sa njegovim bendom koji ima problem sa psihom.

Trenutno album nije pušten u prodaju, riječ je o ograničenom broju primjeraka koji će se podijeliti u promotivne svrhe, ali se svi nadaju da će se omogućiti i prodaja kako bi ljubitelji ovog benda došli do svog primjerka. Sve pjesme će se uskoro postaviti na internet.

Pobjednici prošlogodišnjeg “Demofesta” nastupaju večeras u 22.30 časova te se na bini neće pojaviti sami, ali nisu htjeli otkrivati nikakve detalje već su pozvali Banjalučane da na Kastel dođu u što većem broju.

Večeras Kiril i Plejboj

Nakon finala demo bendova, proglašenja ovogodišnjeg pobjednika i grupe „Neuro“ nastupaju Kiril Djaikovski ft TK Wonder & MC Wasp i grupa Plejboj.
Kiril i ekipa su istakli da očekuju da večeras bude fantastično, dobru energiju i provod.

“U Banjaluci sam čest gost i moram priznati da je uvijek bilo odlično, sjajna atmosfera, interakcija sa publikom koja uživa na koncertu”, rekao je Kiril i naglasio da se nada da će tako biti i večeras.

Takođe osvrnuo se i na sam festival i itakao važnost “Demofesta” u prpmovisanju novih bendova kojim je podrška neophodna.

Kiril nastupa u 23 časa a Plejboj u jedan sat iza ponoći.

eTrafika.net – Ognjen Tešić

Napiši komentar