fbpx

Košarkaš Filip Adamović proglašen je sinoć najboljim sportistom Republike Srpske za 2013. godinu! Ove godine je nastupao za dva kluba – Igokeu, sa kojom je napravio najveći klupski uspjeh i Asesoft  sa kojim je upisao najveći rezultat u istoriji rumunske košarke!

Portal “eTrafika” je iskoristila priliku da razgovara sa njim kako o samom priznanju tako i o trenutnim igrama njegovog kluba.

Tako uspješna sezona ovog košarkaša nije promakla oku stručnog žirija Izbora deset najboljih sportista RS, koji je 59. put tradicionalno organizovao dnevni list “Glas Srpske”.

Podrži eTrafiku

„Najiskrenije nisam očekivao, iznenađen sam, velika mi je čast dobiti ovakvo priznanje. Znam kakvi su sportisti osvajali prethodnih godina tako da nisam mogao ni pretpostaviti da mogu biti izabran“, rekao je Filip koji nije pratio karijere ostalih kandidata pa nije znao šta može očekivati.

„Ovo je bila najuspješnija sezona, i za mene, i za Igokeu koja je ostvarila najbolje rezultate u svojoj istoriji. Pored pomenutog uspjeha napravio sam u drugom dijelu godine korak naprijed pošto sam prešao u ekipu u kojoj sam nosilac igre i to mi predstavlja veliko zadovoljstvo“.

Nažalost njegov sadašnji klub nije prošao grupnu fazu, druge po jačini evropske lige, ali dobrih partija nije nedostajalo.

„U Evrokupu smo ispali, imali tri pobjede i tri nesrećna poraza, ispali od ekipa koje su mnogo bolje od nas, nemamo za čim žaliti. Međutim, i te tri pobjede su bile dovoljne za najbolji rezultat rumunske košarke u njenoj istoriji, naročito prva protiv Himkija u Moskvi. Pobjede protiv Igokee mi nisu teško pale jer sam prije svega profesionalac. Da mogu da biram naravno da bih volio da su dalje prošli i Asesoft i Igokea, ali kada se igra na rezultat niko nema privilegije i u potpumosti se dajem za klub u kojem nastupam“.

Iako Asesoft već čitavu deceniju dominira domaćim prvenstvom, trenutno imaju isti omjer kao još dvije ekipe tako da će drugi dio sezone sigurno biti uzbudljiv.

Uspješna sezona

Sa Igokeom je u protekloj sezoni osvojio prvenstvo Bosne i Hercegovine prekinuvši dominaciju Širokog Brijega. Pored uspjeha u domaćem prvenstvu Igokea je sve iznenadila sjajnim nastupom u ABA ligi.

“Potajno smo se nadali dobrom nastupu u ABA ligi, da bismo na kraju sami sebe iznenadili osvajanjem prvog mjesta u ligaškom dijelu takmičenja. Možda poslije svega ostaje žal za propuštenom prilikom da zaigramo u finalu regionalnog takmičenja i izborimo nastup u Evroligi, ali i ovako smo prezadovoljni urađenim. Pored odličnih igara Igokee u ABA ligi, mene je najviše obradovala šampionska titula u BiH, koja nam je nekoliko puta bila nadomak ruke da bi nam na kraju izmicala”, izjavio je Adamović nakon objave kandidature.

Prijedlog Košarkaškog saveza RS da upravo on bude njihov kandidat za ovu manifestaciju je omogućio da dobre igre koje je pružio u dresu Igokee dobiju na težini. O povratku u svoj klub je rano razmišljati ali nikad se ne zna.

„Možda bih volio završiti karijeru u Igokei, kod kuće, mislim da je to svakom igraču želja“.

Filip Adamović rođen je 15. decembra 1988. godine u Gradišci. U dosadašnjoj karijeri nastupao je za Igokeu iz Aleksandrovca u dva navrata, a prije odlaska u Rumuniju igrao je i za Mladost, Slobodu iz Tuzle, Servitium, te Borac Nektar iz Banjaluke. Nastupao je i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Najbolji sportista Republike Srpske večeras je sa tribina posmatrao meč između selekcija Lige Srbije i reprezentacije Republike Srpske za koju su nastupali i neki njegovi bivši saigrači.

Ekipa portala „eTrafika“ Filipu čestita na vrijednom priznanju i želi da nastavi sa dobrim rezultatima kojih u 2013. godini nije nedostajalo.

eTrafika.net – Ognjen Tešić

Napiši komentar