fbpx

Nakon reagovanja Radomira Jerkića na pisanja eTrafike na tekst o organizovanju apsolventskih večeri u Banjaluci , kao i na snimak njega i Vedrana Jokića u kazinu , obratio nam se i Mladen Amović želeći da javno kaže svoju stranu priče. Portal eTrafika.net napominje da nema ništa lično protiv nikoga od osoba pomenutih u tekstu, te da smo se vodili informacijama koje smo dobili od studenata. 

Poštovani,

Juče ste objavili tekst u kome ste me direktno optužili za otuđivanje sredstava od ulaznica za apsolventske večeri što je bilo očigledno na osnovu informacije “rekla-kazala”. Vi znate da ste ovim činom napravili ogromnu štetu mom ugledu u javnosti i nanijeli značajnu duševnu bol. O neprofesionalizmu Vašeg portala govori činjenica da sam u dva navrata rekao do kraja večeri poslati odgovore na pitanja vašoj novinarki Sonji Terzić koja je postavlja se pitanje zašto toliko hitno morala da objavi taj članak, tako da me optužila za najgnusnije stvari bez da je čula moju stranu priče. Takođe ću naglasiti opet ovom prilikom da ste amaterska organizacija koja neosnovano objavljuje priče ne poštujući kodeks za štampu i online medije.

Foto baza

Ovom prilikom ću i vama kao i Sonji prenijeti neke činjenice. Ja sam za vrijeme organizacije apsolventskih večeri bio u Izraelu i vratio sam se tek poslednju noć kada je bilo moje apsolventsko veče na kome sam prisustvovao. To vam mogu potvrditi organizatori sa svih fakulteta, zatim sa mog fakulteta su druge dvije osobe bile zadužene za organizaciju jer kao što sam napomenuo bio sam van države. I vi i ne pitajući me i ne provjerivši uopšte ove činjenice ste mene najgnusnije optužili na bazi kleveta i poluinformacija pojedinih ljudi koji su očigledno imali loše namjere. Ono što mene interesuje je kako je moguće da ste toliko pristrasni medijskom izvještavanju i da pokušavate na najgnusniji način da na bazi laži i kleveta pravite senzacionalne priče da bi se vaš portal čitao?

Ovim putem od vas zahtjevam da objavite javno izvinjenje i demant na ovu priču po pitanju mog imena. Ukoliko to ne učinite biću primoran da pravdu zatražim sudskim putem.

Poštovana koleginice Terzić,

Nakon današnjeg članka Vas i Vaše redakcije mogu samo konstatovati krajnji neprofesionalizam portala etrafika.

Naime, iz razgovora sa drugim ljudima sam saznao da se ovaj članak priprema već neko vrijeme, a Vi ste mene po ovom pitanju kontaktirali tek danas i to u 13.46. Ja sam Vam i tada rekao da nije nikakav problem da Vam dam informacija sa kojima ja raspolažem, ali koje su zaista minorne jer sam ja bio odsutan, naime bio sam u Izraelu kada se sve ovo održavalo i organizovalo i došao sam tek u Banja Luku kada je bilo poslednje veče, tačnije kada sam ja proslavljao svoje apsolventsko veče. Takođe sam Vam danas naglasio da sam na vrlo važnom sastanku tri Parlamenta iz BIH na kojima se raspravljalo o važnim stvarima i da ću Vas kontaktirati po završetku sastanka što sam Vam tada i rekao. Sastanak je trajao do pola 7 večeras,a ja sam Vas obavijestio da će trajati duže i još jednom naglasio da ću Vam poslati odgovore nakon njegovog završetka u 15.52. Vi ste objavili u članku, dakle bez moje izjave neistine u kojima upućujete na mene kao na odgovornog krivca za “taj” novac. Takođe ono što ovdje mogu konstatovati je da raspolažete sa poluinformacijama i postavljam Vam jedno pitanje u kom svojstvu ste mene zvali, da li kao Predsjednika SP, jer Studentski parlament nije imao veze sa organizacijom ove manifestacije ili ispred mog fakulteta gdje nisam učestvovao u organizaciji jer sam kao što sam i ranije spomenuo bio u Izraelu u pomenutom periodu i druge osobe sa mog fakulteta su obavljale potrebne aktivnosti za organizaciju ovih večeri na našem fakultetu? Dakle, ono što mogu da Vam saopštim je samo da ste ovim pokazali Vaš totalni neprofesionalizam, spinovanje, klevetanje bez osnovanih informacija, ovim tekstom ste narušili moj ugled i najmanje što očekujem je da demantujete moje učešće u ovakvoj neistini.

Takođe bih Vam postavio jedno pitanje, kako to da Vi ako imate imalo profesionalizma i želje za istraživačkim novinarstvom se niste ni usudili ispitati organizaciju maturskih večeri koje su održane 7 dana ranije, gdje je bio isti aranžman i gdje je cijena bila 80 KM?
Ne ispitivanjem ovakvih pojava samo mogu da kažem da ste po nečijem nalogu ili šta već išli na direktno urušavanje nečijeg ugleda klevetom i da određenim problemima diferencijalno pristupate, tj. izvlačite samo zaključke koji se Vama sviđaju i koji Vama odgovaraju.

Niste se ni jedan jedini put pokušali potruditi i ponuditi ni itervju bilo kome od nas iz Studentskog parlamenta da razgovaramo o nekim pozitivnim stvarima koje radimo sada, a koje su brojne i pokušati nam dati medijsku podršku u borbi da napravimo stvari koje će poboljšati standard nas kao studenta i učiniti naše studiranje kvalitetnijim. Vi se dakle samo služite jednom negativnom, neprovjerenom pričom koja postaje osnov portala na kojem vi radite.

Srdačan pozdrav,
Mladen Amović.

 

Povezane vijesti:

Reakcija Radomira Jerkića na pisanja eTrafike

(VIDEO) Potpredsjednik OSRS i bivši student ombudsman bahate se u kockarnici

Banjalučki apsolventi pokradeni za 6 000 maraka?

 

 

eTrafika.net

Napiši komentar