fbpx

Neženje iz Kneževa su se odlučile da prekinu samački život, a pošto do sada svoju sreću nisu mogli na nađu u okvirima BiH, mlade su počeli da dovode čak iz Albanije. Tako je u subotu održano prvo vjenčanje između Slobodana Lazića i Albane, djevojke koja je došla iz Albanije u Kneževo, a kako su nam ispričali, ovakvih svadbi biće još mnogo i tek se očekuje najezda nevjesta sa Skadra.

Inače, cijela priča je počela kad su već pomalo očajne neženje iz sela Živinice kod Kneževa, tražili pomoć od parohijskog sveštenika koji je želeći da oženi momke iz ovog sela rješenje našao u Albaniji. On ih je uputio na svog prijatelja Dragana Boškovića, Srbina iz Skadra preko kojeg je, prvo Slobodan pronašao svoju izabranicu, a kasnije su njegovim putem krenuli i drugi momci iz Živinica.

Tridesetpetogodišnji Slobodan nam je ispričao da je bio pomalo skeptičan, posebno jer se prvi upustio u ovu avanturu, ali da danas ne žali zbog svog poteza koji mu je napokon doneo suprugu u kuću, i to osam godina mlađu od njega.

Podrži eTrafiku

“Nema nikog sretnijeg od mene. Eto, morao sam da odem čak u Albaniju da se oženim, ali vrijedelo je. Kada sam otišao tamo i video ko je djevojka odmah sam znao da će biti svadbe. Ja sam joj rekao da mora da pređe na pravoslavlje, da živimo na selu i da je čeka težak seoski rad i ona je to odmah prihvatila. Prije svadbe smo je krstili i sada se zove Ana. Evo već je petnaest dana u Živinicama i odlično se uklopila, samo nas malo jezik zeza, ali Ana priča engleski pa se tako sporazumevamo, a sa druge strane možda je ovako i dobro”, našalio se novopečeni mladoženja.

knezevo_svadba1On nam je kazao da u Skadru ima još dosta djevojaka koje čekaju na udaju, a i momci iz Kneževa su sve više zagrijani nakon što su vidjeli da se i Slobodan, nakon više godina potrage za suprugom, uspješno oženio.

“Tamo ima mnogo lijepih djevojaka i sve bi rado došle ovdje. Meni su čak rekli da bi se radije udale za Srbina nego Šiptara sa Kosova, i za njih nema prepreka. Inače, odavde su već krenuli novi momci u potragu za curama, a sve što vam treba je petstotinjak evra za prevoz i smještaj u Albaniji”, rekao je Slobodan, koji ne krije svoje zadovoljstvo što je napokon našao svoju izabranicu.

I Ana je presrećna zbog vjenčanja, ali i činjenice da se udala za čovjeka kao što je Slobodan. Ona kaže da se još privikava, ali da joj ništa nije toliko strano.

“Najteže mi je zbog porodice koja nije mogla da dođe na svadbu. Malo mi je teško zbog jezika, ali uz Slobodana ću sve to prebroditi. Sada sam srećna jer sam našla čovjeka svog života, a jedva čekam da u selo dođu i druge mlade sa Skadra “, rekla je Ana.

Nakon dužeg vremena bez svadbenog veselja uz Slobodana i Anu, Živinice očekuje još jedno vjenčanje, jer je i Živko Kalabić pronašao djevojku svog života u Skadru, i to ni manje ni više, nego reprezentativku ženske fudbalske selekcije.

“Ja sam otišao odmah nakon Slobodana. Kada sam tamo došao odmah sam pikirao jednu devojku koju sam pitao da li ima drugarica za udaju, a ona mi je odgovorila da je ona za udaju i to je bila riješena stvar. Sad samo čekamo da joj bude gotov pasoš i stiže nam nova mlada u Živinice”, rekao je Kalabić.

Koliko je dovođenje djevojaka iz Albanije uhvatilo maha, pokazuje činjenica da interesovanje za skadarske mlade nemaju samo meštani Živinica, već i momci iz drugih krajeva srpske, koji, nakon što su čuli da je prva mlada stigla u Kneževo, zovu sve iz ovog sela, od poznanika do lokalne parohije, ne bi li i oni saznali na koji način mogu da pronađu sebi buduću suprugu.

 

 

eTrafika.net – Milovan Matić

Napiši komentar