fbpx

Prva banjalučka turistička aplikaciju “BL Genie” koja je aktivna od početka septembra te predstavlja jedinstveni turistički vodič grada na Vrbasu izazvala je ogromno interesovanje te ju je do sada instaliralo više od 5.500 ljudi!

bl genie10Taj broj, na oduševljenje idejnih tvorca ove aplikacije Ljubiše Gornika i Vladimira Brankovića, svakim danom sve više raste.

“Sudeći prema komentarima korisnika, „BL Genije“ je i više nego dobro prihvaćena aplikacija kojoj se smješi odlična budućnost. S druge strane zanimljive su ocjene na aplikaciji onih koji su posjetili ugostiteljske objekte u najvećem gradu Srpske. Po njima Banjaluka se može pohvaliti dobrom hranom, naročito onom tradicionalnom pa su najviše pohvala dobile kuvane koljenice, sarma, pite, te neizostavni- banjalučki ćevap”, rekao je Gornik.

Podrži eTrafiku

On navodi da mu je drago jer sve više komentara ostavljaju i korisnici iz regiona i inostranstva.

“Ocjene i utisci su odlični i zaista na osnovu njih se može zaključiti dosta toga o određenom objektu i uslugama. Samo čitanje ostavlja utisak o zaposlenima, izgledu lokala, svim prednostima i nedostacima, te na određen način podiže uslugu“, navodi Gornik.

Njegov kolega Vladimir Branković ističe da o ozbiljnosti i korisnosti „BL Genia“ svjedoči i podatak da su brojne banjalučke firme prepoznale reklamni potencijal u aplikaciji.

“Svakodnevno nas zovu i kontaktiraju brojne firme iz grada, želeći da njihova reklama nađe svoje mjesto u našoj aplikaciji. Banjaluka nikad nije imala aplikaciju koja je za tako kratko vrijeme dobila toliko korisnika, zadovoljan je Branković.

bl genie11

Branković nam je rekao da sličnu Android aplikaciju planira da uradi i na regionalnom nivou. Ovaj primenljivi program trebalo bi da pokriva Banjaluku, Sarajevo, Mostar i Tuzlu, a ako sve bude teklo po planu, u nju će biti uključeni i gradovi u susjednim državama, poput Zagreba,  Podgorice, Beograda.

Da nisu oduševljeni samo vlasnici firmi iz grada na Vrbasu već i sami korisnici pokazuju i pozitivni komentari o ovoj aplikaciji koje možemo pronaći na internetu.

“Aplikacija je sjajna. Skinula sam je isti dan kada je i promovisana i neprestano je koristim, mislim da ponekad malo i pretjerujem. Mislim da će se BL Genie naročito dopasti strancima, jer više neće imati nikakve nedoumice. Međutim, najveća prednost i nešto što me na prvu oduševilo jeste činjenica da radi potpuno offline”, jedan je od komentara.

Podsjećamo, BL Genie je besplatan vodič koji omogućava lakše snalaženje u gradu i dostupan je svakom korisniku smartfona i tablet uređaja. Aplikacija je potpuno besplatna i može se preuzeti sa adrese Blgenie.com, odnosno sa Android marketa, a trenutno je dostupna na srpskom i engleskom jeziku, a u planu je i dodavanje novih jezika. Jednom kad je instalirate internet vam više nije neophodan i sve što je potrebno za dalje korištenje je GPS na vašem uređaju.

Pomoću nje korisnik određuje na kojoj se lokaciji trenutno nalazi, a može birati i mesto na koje želi da ide, te će ga aplikacija na brz način usmjeriti na putanju koja je najbolja za njega. Pored podataka o više od 800 lokacija u gradu može se i ocjenjivati i komentarisati usluga koja vam je pružena, a ocjene će ujedno biti i preporuke za buduće korisnike.

BLGenie pored turističkih lokacija sadrži i servisne informacije i lokacije – zdravstvene ustanove, taksi službe, rentakar kuće, banke, mjenjačnice novca, auto-servise, apoteke, važnije telefone, free wireles zone, markete, dragstore itd. Takođe, uz informacije o kulturnim sadržajima, smještaju i gastro ponudi, ponudi sporta i rekreacije, aplikacija nudi i informacije o održavanju i najavama različitijih događanja i manifestacija.

eTrafika.net – Ognjen Tešić

Napiši komentar