fbpx

“Nekako se sve počelo rješavati onog trenutka kada smo kazali i javno počeli govoriti da imamo problem, odnosno da je naše dijete u autističnom spektru. Javnost nas više nije promatrala kao bračni par koji ima razmaženo i neodgojeno dijete već su shvatili da je naše dijete malo drukčije”, kazala je Daniela Jurčić.

Naime, Daniela i Igor Jurčić roditelji su dječaka iz autističnog spektra te bez ustezanja govore o autizmu, dijagnozi i svemu što ona donosi.

“Shvatite svakom se može dogoditi, bukvalno svakome. Ne bira ni po DNK, ni po naciji ni po vjeri. Svakome se može dogoditi i kada se to dogodi u nečijoj obitelji onda vam se život stvarno promijeni, onda počnete svijet gledati drugim očima”, kazao je Igor Jurčić.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

U prvoj epizodi dokumentarnog serijala “Stigme”, u produkciji portala Bljesak.info, supružnici Jurčić govorili su o trenutku saznanja dijagnoze, teškoći prihvaćanja, napretku te osobnom rastu. Govorili su oni i o surovosti društva prema “drukčijem”, ali i nepotrebnom sažalijevanju koje ih prati.

Dokumentarni serijal “Stigme” nastao je u suradnji portala Bljesak.info i portala eTrafika. Riječ je o ispovijestima osoba koje su zbog svoje posebnosti suočene s predrasudama i diskriminacijom u društvu. Serijal će nastojati u deset epizoda upoznati javnost da među nama žive ljudi koji zbog svojih različitosti nailaze na osude i neprihvaćanje društva.

Napiši komentar