fbpx

Aplikacija “BL Genie” zvanično je puštena u upotrebu, a svi korisnici smartphone i tablet uređaja je mogu besplatno skinuti putem Android marketa.

damjan_krivosija_bl_genieOva aplikacija je namijenjena korisnicima koji žele biti u toku sa svim dešavanjima dok su u pokretu. Pored informacija o trenutnim dešavanjima u Banjaluci, Genie nudi informacije o gastro ponudi, smještaju, sportskim događajima i slično.

Tvorci ove aplikacije su Vladimir Branković i Ljubiša Gornik.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

“Ideja je došla sasvim spontano. Svi gradovi u okruženju imaju neku sličnu aplikaciju, pa smo htjeli da tako nešto podarimo i Banjaluci. To je odličan vodič kroz grad i ne služi samo turistima, nego i svim građanima Banjaluke”, navodi Branković, i dodaje da su na aplikaciji radili posljednja četiri mjeseca.

Vođa programerskog tima Damjan Krivošija ukratko nas je proveo kroz sve što “BL Genie” nudi.

vladimir_bl_genie“Aplikacija je napravljena tako da sadrži offline mapu, kako bi se mogla koristiti i u roming u. Sastavljena je iz tri segmenta – marketing baneri, alati uobičajeni za ovu vrstu aplikacije i više od 1300 lokacija raspoređenih u 46 kategorija. Te kategorije su dio o gradu, smještaju, hrani, piću, noćnom životu, servisne informacije i dio gdje ‘Genie’ predlaže neke sadržaje u gradu. Kada se izabere kategorija, a zatim potkategorija i određeni objekat, dobija se kratak opis i dio o ocjenjivanju, gdje korisnici mogu ostavljati komentare i rangirati određenu lokaciju. Takođe postoji opcija sortiranja lokacija po udaljenosti i po ocjenama”, kaže on.

Korisnici će takođe moći napraviti i svoju putanju, tako što će obilježiti lokacije koje planiraju posjetiti ili koje su im se svidjele.

Na aplikaciji su trenutno dosputna dva jezika (srpski i engleski), a u planu je dodavanje još nekoliko.

Povezane vijesti:

Jednim klikom do bilo koje lokacije u Banjaluci!

 

 

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar