fbpx

Kolika je učestalost nasilja nad ženama u BiH, koja je razlika između seksualnog nasilja i uznemiravanja, šta je silovanje u braku – neka su od pitanja iz online kviza koji je pripremio UN Women BiH povodom kampanje “16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja”.

Izvor: Saopštenje

Ukoliko želite provjeriti svoje znanje iz ove oblasti potrebno je da posjetite platformu Iskljucimoseksualnonasilje.ba i date svoje odgovore na deset pitanja. Nakon toga, o temi seksualnog nasilja i uznemiravanja možete se dodatno informisati u kratkoj brošuri koja sumira tačne odgovore.

Podrži eTrafiku

Pored online forme, građani i građanke kviz mogu ispuniti i u info kutcima o nasilju koji su, u sklopu kampanje, već održani u Banjaluci, Bihaću i Mostaru, Tuzli i Sarajevu. Ukoliko imaju dodatna pitanja, svim zainteresovanim posjetiocima/teljkama u info kutcima su na raspolaganju stručnjaci i stručnjakinje iz oblasti prava i psihologije.

Podaci prikupljeni na osnovu odgovora koje će građani/ke davati na pitanja iz online kviza bit će analizirani i predstavljeni na završnom događaju kampanje “16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja” u Sarajevu, 9. decembra, koju UN Women BiH realizuje sa partnerima, uz podršku Švedske.

Pratite društvene mreže UN Women u BiH – Facebook, Twitter i Instagram – i podržite kampanju korištenjem hashtagova #IsključimoSeksualnoNasilje, #neznačine i #prepoznajidjeluj!

Napiši komentar