fbpx

Građani zemalja Evropske unije, Bosne i Hercegovine i drugih država će imati priliku da od 16. do 22. septembra učestvuju u najpopularnijem događaju na svijetu vezanom za urbanu mobilnost pod nazivom “Evropska sedmica mobilnosti” (ESM).

Izvor: Saopštenje

Centar za životnu sredinu iz Banje Luke nacionalni je koordinator ove kampanje, a tim povodom, zajedno sa udruženjem Giro di Sarajevo pozivaju sve opštine i gradove u Bosni i Hercegovini da se priključe obilježavanju “Evropske sedmice mobilnosti” i obilježavanju 22. septembra, Svjetskog dana bez automobila.

Podrži eTrafiku

Za ovogodišnju Evropsku sedmicu mobilnosti sedam gradova/opština iz Bosne i Hercegovine prijavili su svoje učešće: Bijeljina, Sarajevo, Vlasenica, Vogošća, Mostar, Zavidovići i Banja Luka.

Centar za životnu sredinu, kao i do sada, realizovaće u toku Evropske sedmice mobilnosti nekoliko aktivnosti na području Banje Luke:

16. 9. sa početkom u 19.00 časova – otvaranje foto-izložbe ,,Mobilnost i mi” u Vagon Gallery (Branka Ćopića 13)

19. 9. (tačno vrijeme će biti potvrđeno) – zajedno sa Gradskom upravom Banje Luke panel diskusiju na temu ,,Bolja povezanost” u Domu omladine

22. 9. sa početkom u 18.00 časova – 21. po redu banjalučka biciklijada „Dva su točka dovoljna“

Ovogodišnja tema EVROPSKESEDMICEMOBILNOSTI jeste „Bolja povezanost“, dok je moto poziva na akciju ,,Kombinuj i kreći se!”.

Generalna direkcija za životnu sredinu Evropske komisije još je 2002. godine pokrenula kampanju „Evropska sedmica mobilnosti“ koja se svake godine organizuje u više od 2.500 gradova širom svijeta. ESM završava 22. septembra obilježavanjem „Svjetskog dana bez automobila“.

Napiši komentar