fbpx

Nakon pisanja SPIN Info Opština Pale preko noći izabrala izvođača radova iako je u pitanju nabavka poslovnih prostorija.

Piše: spin-portal.info

Opština Pale je još u aprilu ove godine raspisala tender za nabavku poslovnih prostorija za potrebe Centra za socijalni rad. Iako je od tada prošlo više od tri mjeseca, i dva mjeseca od našeg upita Opštini, tek nakon pisanja našeg portal juče o tome kome se namješta kupovina prostora koji, prema traženim uslovima odgovara onom investitora “Stanišić” doo, iz opštine su ekspresno preko noći donijeli Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Podrži eTrafiku

Pa je tako za izvođača radova (iako nije u pitanju izvođenje radova već kupovina prostora) juče izabrano preduzeće “SANTING” doo. Riječ je o jedinom ponuđaču koji se javio na predmetni tender.

Vlasnik firme je Branislav Lopatić, a riječ je o firmi koja takođe sarađuje sa opštinom.

Tako je na našu adresu prvi put stigao odgovor opštine Pale u kojem, između ostalog, navode: “Ovo su činjenice i lako povjerljivi podaci u koje je moguće izvršiti uvid, dok je sve ostalo što se govori i piše na ovu temu, a i SPIN Info je to činio i čini, plod neutemeljenih spekulacija koje uopšte nisu tačne”.

 

Ubrzo nakon toga uslijedio je i poziv načelnika Pala Boška Jugovića autoru teksta. Između ostalog, načelnik ne vidi ništa sporno u tome što je firmi “Stanišić” doo dato 78 tendera od kada je on na čelu opštine, odnosno od 2016. godine što ukupno iznosi 2,2 miliona maraka napominjući nas da je ipak u pitanju period od šest godina.

SPIN Info će nastaviti pratiti realizaciju ovog ugovora, ali i to koje su izabrane prostorije za potrebe Centra za socijalni rad, i da li odgovaraju navedenim karakteristikama u tenderu, kao što su odgovarale one u “užem centru Grada”.

Napiši komentar