fbpx

Omladinski pokret Revolt poziva sve mlade aktiviste i aktivistice (18-30) s područja Republike Srpske da se prijave na Školu političkog aktivizma koja će se održati u periodu 22-24. jula.

Izvor: Saopštenje

Cilj škole je da kroz neformalno obrazovanje osnaži mlade ljude za učešće u procesima odlučivanja i donošenja odluka. Škola političkog aktivizma je programska i intenzivna aktivnost Omladinskog pokreta “Revolt” i svake godine izvede novu generaciju društveno angažovanih mladih ljudi i aktivista/kinja. U tom smislu, prioritiziraće se učesnici/e koji nisu imali priliku do sada pohađati Školu političkog aktivizma u Revoltovoj organizaciji.

Foto baza

Učesnici i učesnice će imati jedinstvenu priliku da se educiraju iz područja političke i medijske pismenosti, ali i izgrade vještine za jači građanski angažman u različitim oblastima društvenog djelovanja u svojim zajednicama. Broj učesnika/ca je ograničen.

Teme kojima će se baviti kroz trodnevnu edukaciju su:
– Civilno društvo i njegov uticaj na procese odlučivanja/Građanska hrabrost
– Politička ekonomija
– Medijska pismenost
– Izbori i izborni proces

Učesnici i učesnice koji/e pokažu značajne rezultate u toku ovog procesa, dobiće priliku da prisustvuju sedmodnevnoj Školi političkog aktivizma koja će biti održana početkom septembra u Tuzli.

Organizator snosi troškove smještaja, hrane i prijevoza. Prijaviti se možete putem linka. Rok za prijavu je 15.jul. Učesnici/e mogu očekivati povratnu informaciju o rezultatima prijave najkasnije do 17. jula.

Za sva dodatna pitanja, možete se obratiti na e-mail adresu: revolt.tuzla@gmail.com ili na broj telefona +38762355326.

Napiši komentar