fbpx

Radnici Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida a. d. Banjaluka koji se već 14 dana nalaze u generalnom štrajku strahuju da će njihovi problemi ostati neriješeni, jer još uvijek nije preduzet nijedan konkretan korak za ispunjavanje njihovih uslova.

Piše: A. P.

Kako su rekli predstavnici Sindikalne organizacije, oni i dalje stoje iza svojih zahtjeva i traže redovne isplate plata i doprinosa kao i smjenu uprave i menadžmenta Centra zbog nestručnog i nezakonitog poslovanja.

Podrži eTrafiku

“Jedina konkretna stvar koja je u međuvremenu urađena i za koju nam je rečeno jeste raspisivanje konkursa za direktora, međutim, mi taj konkurs ne možemo pronaći nigdje u sredstvima javnog informisanja. Inspekcija koju smo uredno zvali i kojoj smo predočili dokaze o nezakonitosti rada, selektivna isplata plata, falsifikovani pravnilnici rada, Fond solidarnosti i tako dalje, još uvijek ne reaguje”, ističu oni.

Dodaju da su štrajkači bili jako korektni iako su imali velike pritiske sa raznih strana.

“Sarađivali smo sa resornim Ministarstvom rada i boračko invalidske zaštite RS i htjeli da iznađemo rješenje, međutim, sad smo uplašeni zbog činjenice da smo prepušteni sami sebi u borbi protiv nekog ko štiti nezakonito poslovanje i kriminal koji nas je zadesio”, poručili su sindikalci.

Oni govore da je, prema njihovim saznanjima, današnja sjednica presudna za rješavanje problema i vjeruju da će se tu nešto i razriješiti.

“Ako se ponovo nadležni ogluše na naše probleme, jedino što nam preostaje jeste preduzimanje radikalnijih mjera. Iskreno se nadamo da do toga neće doći, jer nam je svima u interesu da se ovaj problem riješi”, poručili su iz Sindikalne organizacija Centra.

Štrajk distrofičara: Pljušte optužbe sa obje strane, sukob radnika i direktora djeluje nepremostiv

Gnjatović: “Više radnika je svjedočilo da je direktor ošamario invalida amputirca”

Centar grca u dugovima, radnici optužuju direktora za prijetnje i malverzacije

Napiši komentar