fbpx

Na mail naše redakcije stigla je reakcija Radomira Jerkića na tekst o organizovanju apsolventih večeri u Banjaluci, kao i na snimak njega i Vedrana Jokića u kazinu. Jerkićevo saopštenje prenosimo u potpunosti, bez ikakvih intervencija, te napominjemo da smo sporni snimak trenutno izbrisali jer smo uvidjeli da se na njemu vide lica i drugih ljudi, pa će on biti ponovo objavljen kada ga obradimo i zaštitimo osobe koje nisu predmet teksta.

Reakcija na objavu članka vezanog za apsolventske večeri i video snimka na kom se ja spominjem

Poštovana redakcijo etrafike,

Foto baza

na osnovu pisanja Vašeg portala dužan sam da javnosti pokušam objasniti okolnosi i motive objave članka u kom se pominje moje ime.

Tačno je da sam učestvovao u organizaciji apsolventskih večeri za studente Univerziteta, pored mene u organizaciji istih je učestvovalo još petnaest studenata predstavnika sa svih fakulteta Univerziteta. Uglavnom su predstavnici koji su učestvovali u organizaciji članovi ili rukovodioci studentskih organizacija sa matičnog fakulteta. Pored jednog predstavnika sa svakog fakulteta je angažovano najmanje još po jedan student (na većim i po dva). Ukupno na apsolventskim večerima je učestvovalo preko trideset studenata koji su bili plaćeni za posao koji su uradili. Odluke vezane za organizaciju apsolventskih večeri donošene su na sastancima organizacionog odbora koje je činio po jedan predstavnik sa svakog fakulteta, donošene su na kolegijalan i drugarski način da svaki fakultet odlučuje o visini novca koji preostane od uplata. Apsolventske večeri nisu bile obavezne niti je bilo ko bilo koga primorao da učestvuje ili dođe. Savez studenata Medicinskog fakulteta Banja Luka je na osnovu ostatka novca dobio 700 KM od kojih je 150 KM potrošeno na troškove održavanje kancelarije i telefonske račune, 100 KM je išlo kao sufinansiranje odlaska jednog studenta na službeni put u Rusiju, a ostatak 550 je u kasi SSMF-a i namijenjen je za sufinansiranje drugog simpozijuma o naučno istraživačkom radu „Dani za nauku“ koji će se održati 18. i 19. oktobra i sufinansiranje devetog broja časopisa studenata Medicnskog fakulteta „Limfa“ koji izlazi 17. novembra. Ne znam da li ste upoznati, ali ovo je jedan od načina da studentske organizacije sufinansiraju svoj rad jer je prije nekoliko godina ukinuto pravo na članarine. Duboko vjerujem da su i kolege sa drugih fakulteta novac namijenile i iskoristile za aktivnosti organizacije na svom fakultetu.

Motive za predstavljnje Vedrana Jokića, Mladena Amovića i mene kao lopove i krimonalce vidim u tome da je kolega Aleksandar Kecman sa Mašinskog fakulteta nezadovoljan svojim statusom u Studentskom parlamentu jer je prošle godine u bio smijenjen sa smjesta Predsjednika Studentskog parlamenta zbog katastrofalnih rezultata, a u čijoj smjeni smo učestvovali Vedran Jokić i ja. Aleksandar Kecman ove godine nije prošao sa člana Upravnog odbora Univerzita (mjesečna naknada 400 KM) u Banjoj Luci jer nije imo podršku studenata sa Medicinskog i Pravnog fakulteta iz razloga što se pokazao kao izuzetno sujetan i loš rukovodilac, kao i da veći dio godine neće biti u Banjoj Luci. Za člana UO Univerziteta je izabran Mitar Miljić student sa Pravnog fakulteta. Mladen Amović je kriv za apsolventske večeri (iako je u to vrijeme bio u Izraelu) zato što nije pristao na ucjene Aleksandra Kecmana da se njegova djevojka preko Unije studenata RS predloži za člana UO Agencije za akreditaciju viskoškolskih ustanova RS (mjesečna naknada 700 KM). Stim da vjerujem da mu glavni motiv nije mjesečna naknada.

Video snimak koji ste objavili je autentičan, snimo ga je Nenad Radović student Mašinskog fakulteta i prijatelj Aleksandra Kecmana. Otkud on u kazinu? Ne znam da li Vam je poznato, jedino mjesto u gradu u kom možete popiti piće poslije „fajronta“ je kazino i te noći je pored mene i kolege Jokića tu bilo prisutno oko deset kolega iz Studentskog parlamenta (i pozicija i opozicija) i svi smo se družili. Kolega Radović sa Mašinskog fakulteta koji Vam je dao snimak je učestvovao u organizaciji Apsolventskih večeri i imao je dnevnice iste kao i ja i svi ostali, provjerite!

Iz svega ovog zaključujem da se radi o klasičnoj osveti kolege Aleksandra Kecmana koji je druge izbore za redom za Studentski parlament i Uniju studenata RS izgubio pa na ovakav način pokušava poljuljati većinu Mladena Amovića i obezbijediti veći uticaj. (ko gubi ima pravo da se ljuti). Ovim putem želim istaknuti da se ni pod kakvim pritiskom nećemo povući iz većine u Studentskom parlamentu i Uniji studenat RS i nećemo se „potkusurivati“ sa kolegama koji su izgubili izbore zbog pritiska koji vrše preko medija. Kad smo ulazili u ovu priču odmah smo znali da će pokušati sve da nas omalovaže, ponize, pokažu lopovima i kriminalcima. To je sve stvar igre a, Vi mediji ste samo alatka koju jedan zna iskoristiti a, drugi ne zna.

Pozitivna stvar je što je poslije ovog članka početi da se razgovara i piše o tome šta se dešavalo zadnjih godina u studentskom organizovanju, o naplati ulaza u klub studenata i kome je išao novac za koji je desetostruko veći od novca u Apslolventskim večerima, kako i na koji način su prošlih godina realizovani projekti u studentski organizacijama i ko je basnoslovne cifre zarađivao. Ako bi ste počeli to istraživati došli bi ste do zanmljivih podataka. Uglavnom mi svi sve znamo i ko je šta radio i zaradio, na Vama je da to istražite i objavite….

Ovim putem se izvinjavam što na vrijeme nisam dao više informacija vezanih za ovu priču pa Vas molim, da provjerite sve navode koje sam naveo gore u tekstu, kao i da tekst objavite u cjelini kako bi javnost i studenti imali priliku da vide i drugu stranu priče.

Ne ljutim se na vašu redakciju ni novinara koji je priču objavio jer podržavam slobodu medija i istraživačko novinarstvo. Mislim da Vi mediji treba da budete nezavisni da ne treba da radite ni pod čijim nalogom ili pritiskom.

Molim Vas da ako me budete potpisivali da navedete da sam Predsjednik Saveza studenata Medicnskog fakulteta jer sam izabran Podpredsjednika Omladinskog savjeta RS prije sedam dana i OSRS nema nikakve veze sa ovom pričom, jer kad smo sve ovo radili ja sam radio kao predsjednik SSMF-a.

Srdačan pozdrav.

Radomir Jerkić

Povezane vijesti:

Banjalučki apsolventi pokradeni za 6 000 maraka?

(VIDEO) Potpredsjednik OSRS i bivši student ombudsman bahate se u kockarnici

 

 

eTrarfika.net

Napiši komentar