fbpx

Neformalno Udruženje građana “Superbrke” iz Banjaluke tokom humanitarne i edukativne akcije Movember prikupili su rekordnih 11.017 KM za pomoć Željku Plisniću koji se bori sa karcinomom testisa, kao i za osnivanje Udruženja.

Izvor: Saopštenje

Kako “Superbrke” ističu, veoma su zadovoljni prikupljenim iznosom, pogotovo što su cijelog novembra imali niz aktivnosti koje su imali za cilj buđenje svijesti o muškom zdravlju te humanitarne akcije za prikupljanje sredstava.

Foto baza

“Veliko hvala svima koji su nas ove godine podržali, našim partnerima, svim ljudima koji su kupili majice i donirali sredstva, ekipi iz organizacije ‘SamSIC’, kao i učesnicima u takmičenju za priznanje ‘Filijev brk’. S obzirom na to da je teška situacija, ovaj prikupljen iznos je vjetar u leđa da nastavimo još bolje i jače u predstojećem periodu”, rekli su iz neformalnog Udruženja građana “Superbrke”.

Željko Plisnić, kome će dio sredstava biti uplaćeno i koji je u teškoj finansijskoj situaciji, istakao je da će mu novac mnogo pomoći u narednom periodu.

“Hvala momcima iz ‘Superbrka’ jer zaista ovo nisam očekivao i ova podrška će mi mnogo značiti. Takođe, hvala i doktorici Rašeti sa odjeljenja Onkologije na UKC RS koja mi je pomogla i spojila sa ovom ekipom”, kazao je Željko.

Naredni korak ove neformalne grupe je osnivanje Udruženja koje je bilo velika želja njihovog prerano preminulog člana i jednog od osnivača Filipa Jakovljevića te će zbog toga dio sredstava biti proslijeđeno za osnivanje i funkcionisanje.

“Osnivanjem Udruženja imaćemo mogućnosti da organizujemo i realizujemo aktivnosti tokom cijele godine, a ne samo u novembru. Naša priča o muškom zdravlju je tek počela i mi smatramo da imamo još mnogo posla kada je ta tematika u pitanju. U narednih nekoliko dana ćemo uplatiti iznos za Željka i pokrenuti proceduru oko osnivanja Udruženja”, dodaju “Superbrke”.

Podsjećamo, od ove godine priznanje za najboljeg brku nosi naziv “Filijev brk” koje je prvi put ponio David Šurlan. Takođe, organizovana je i kupovina svih plakata koje je Filip dizajnirao svih godina koliko se akcija Movember održava i koja je u dobroj mjeri popunila takozvani “Brkin fond”. U saradnji sa Unijom studenata Republike Srpske i organizacijom “SaMSIC” realizovane su brojne edukativne aktivnosti na svim fakultetima gdje su u fokusu bili brucoši.

Napiši komentar