fbpx

Malo je nedostajalo da se BiH, osim po bogatoj tradiciji planskih i spontanih masovnih klanja, sranja i silovanja, pročuje i po kolektivnom – abortiranju! Iako će mnogi pomisliti da je u pitanju opet neka od metafora za naše uobičajene pobačaje na području protivprirodnog (za lokalni mentalitet) začeća pravnog sistema i demokratskih procedura ili, pak, ekonomskog petinga i socijalne zaštite ili, ne daj bože, kakve civilizacijske penetracije u međunacionalnim odnosima, riječ je o doslovnom značenju, bukvalnom činu, izvornoj radnji.

Ovih dana je, ko nije čuo, objavljena vijest o pojavi tzv. “abortus turizma” u BiH! Informaciju da izvjesna turska agencija “Barakuda” u turističkoj ponudi ima dejtonski (p)rezervat(iv) kao destinaciju sa aranžmanom od četiri dana, tri noćenja i jednim abortusom (za 600 dolara), odmah su, kako i dolikuje našem površnom i brzopletom načinu zaključivanja, nacionalni dušebrižnici dočekali na nož (pravi stručnjaci za ovu oblast valjda bi se latili gaze i skalpera). Dakle, po njihovoj logici, očigledno da je u pitanju još jedna antisrpska zavjera, potvrda sve prisutnije politike neoosmanizma u BiH. Nakon što su otkrili da je rahmetli Alija u amanet turskom premijeru Erdoganu ostavio dejtonsku avliju, uključujući i naša vjekovna ognjišta i kolijevke, a da je Sulejman Veličanstveni ispred malih ekrana već okupio harem u kojem naivnim i dokonim Srpkinjama slama srca, ispira mozgove i zagorjeva ručkove, evo još jedne gnusne podvale, ljetne epizode koja pojašnjava skriveni strateški plan neprijatelja: nakon organizovanog i udruženog abortiranja, sutra bi valjda svako mogao da nas okrivi za biološki pokolj, ginekološko etničko čišćenje, vaginocid ili šta već (Zluradi bi rekli da kum Mile nije već betonirao banjalučki Picin park, bilo bi to idealno mjesto za masovnu grobnicu nedužnih embriona turskih turistkinja).

Iako to, ko biva, nema nikakve veze sa predstojećim izborima, vladajuća elita će, naravno, krivicu svaliti na ministra inostranih poslova Zlatka Suspedovanog, koji je ponovo prekršio Ustav i potvrdio koliko je nevjeran svojim koalicionim partnerima i partnerkama, smišljeno izbjegavajući da po istom ključu omogući svim (i)lagalnim, ravnopravnim i konstitutivnim ginekolozima iz oba entiteta da sklope specijalne i paralelne odnose sa npr. Ukrajinkama, Moldavkama ili sestrama Ruskinjama. Zato će poslanici koji zastupaju srpske interese tamo dole gdje je najčupavije (u Sarajevu), zatražiti hitan diplomatsko-akušerski pregled kako bi se utvrdilo da li su naši zajednički organi na bilo koji način bili umješani ili direktno učestvovali u ovom skandaloznom ideološko-turističkom taslačenju, šerbetluku, jastučenju, pumpanju, trandžanju, roksovanju…

Foto baza

Ipak, ne treba isključiti ni mogućnost da ovakvo tumačenje afere “abortus turizma” nije ništa drugo do tipična srpska islamofobija, refleks duboko utisnutog nepovjerenja prema potomcima Bajazita i Murata, zbog kojih je srpska sudbina pet vjekova bila kurata; kojima su ratovi bili bahanalije, nekad zbog Kučuk a nekad Izetbegović Alije; kojima je ista svaka kaša zakuvao je Tihić ili Sulejman paša; koji će da brane “Integru” i “Tamaris”, samo ako ih dirne kakav Haris; kojima seks svaki smeta, ako nije u nadležnosti entiteta. Šalu na stranu, možda se iza ove neobične ideje menadžera agencije “Barakuda” kriju daleko plemenitiji i humaniji motivi nego što to misle napaljeni i zatucani mačo nacionalisti. Možda su Turci saznali da samo ovdje čak i odbačeni fetusi imaju šansu da nešto naprave u životu! Možda jednog dana postanu važne face, lideri, biznismeni, direktori državnih agencija i javnih preduzeća, članovi upravnih odbora, profesori iz oblasti odnosa sa javnošću, autori anonimnih komentara na Internetu itd., dakle nešto nalik ljudima… U svakoj drugoj zemlji takvi bi bili pod stalnim i specijalnim nadzorom, držali bi ih u epruvetama, kavezima i ludarama ili, u najgorem slučaju, pobacali u klozet šolje i pustili vodu. Ali, kako je BiH unikatna država-kondom čiji su zaštitnici i garanti najveće svjetske sile, u njoj svaki pobačaj ostaje i opstaje, napreduje i profitira.

Da ne govorimo kakve ekonomske efekte, u ovoj našoj neimaštini, može da izazove poplava bogatih trudnica i nevoljnih nosilja koje bi kolektivno nagrnule sa svih krajeva svijeta da se ovdje olakšaju i očiste. Procvjetale bi sve grane privrede, ljekari i sanitarci imali pune ruke posla, a i kriminalci bi imali čime da omrse brke! Nevladih sektor našao bi novu zanimacije, poput zaštite (polu)ljudskih prava embriona i brige zbog ekoloških poremećaja koje može da prouzrokuje otpad od tolikih intervencija, dok bi i vjerske organizacije imale šta da, u božje ime, dodaju o ovom razvratnom turizmu. Na kraju, i oktobarski izbori su idealna prilika da se umnože i brendiraju autentični domaći abortusi. Samo ako se normalni ljudi odluče da više ne budu babice koje za male pare pomažu porođaj velike bruke!

eTrafika.net – Đorđe Vuković

Napiši komentar