fbpx

Tradicionalna akcija sadnje “Let’s Do It – milion sadnica za jedan dan” uspješno je realizovana i ove godine. Volonteri su danas posadili više od 2.000 sadnica raznih vrsta drveća u Sarajevu, Tuzli, Bijeljini, Doboj Istoku, Brčkom i Bosanskoj Krupi u okviru kampanje “Pomozimo prirodi” koju u saradnji sa Let’s Do It timom sprovodi Sarajevski Kiseljak.

Izvor: Saopštenje

Zasađene su različite vrste drveća u zavisnosti od lokacije, a u Sarajevu prilikom ekološkog pošumljavanja planine Bjelašnica posađeno je 1.000 sadnica bijelog bora.

Foto baza

U Bosanskoj Krupi i Doboj Istoku pošumljavanje je obavljeno sadnicama smrče i bijelog bora, a u Tuzli, Bijeljini i Brčkom u gradskim zonama posađene su sadnice breze, pitomog kestena, drijenjka, oraha i smrče.

Jesen je pravo vrijeme za sadnju drveća, jer je tlo još uvijek toplo pa biljke imaju dovoljno vremena formirati korijenje prije nego što nastupi zima, te su odlične prilike da ove sadnice već sljedeće godine postanu čvrste mladice.

Prirodna bogatstva naše zemlje su naš najveći potencijal. Sve aktivnosti realizovane su uz podršku Sarajevskog kiseljaka – voda Sara, kompanije Eko Život d.o.o. i kompanije Nestle.

Napiši komentar