fbpx

Kolektivna izložba likovnih radova pod nazivom #RavnopravnoRazličiti biće otvorena u utorak, 05. oktobra u 19:00 sati u Kulturnom centru UDAS, ulica Sime Miljuša br. 2 u Banjaluci.

Izvor: Saopštenje

Riječ je o izložbi likovnih radova koji su nastali na art kampu #RavnopravnoRazličiti koji je održan krajem avgusta ove godine na jezeru Manjača kod Banje Luke. Art kamp je okupio 13 akademskih slikara sa i bez invaliditeta iz Bosne i Hercegovine. Cilj art kampa bio je da ukaže na pitanja važnosti uspostave inkluzivnih i pristupačnih zajednica, te da promoviše prava, kapacitete i kreativne potencijale umjetnika/ca sa invaliditetom. Na art kampu je nastalo ukupno 29 umjetničkih radova koji promovišu pristupačne zajednica i kreativne potencijale umjetnika sa invaliditetom.

Podrži eTrafiku

Art kamp kao i izložba likovnih radova realizuje se u okviru projekta “Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana” koji finansira Evropska unija, a realizuje Organizacija amputiraca UDAS u partnerstvu sa Helsinškim parlamentom građana i Udruženjem građana “Nešto Više” iz Sarajeva.

Napomena: Organizacija događaja realizuje se u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Broj posjetilaca na izložbi biće ograničen uz obavezno nošenje zaštitne maske.

Izložba će biti otvorena do 19. oktobra i dostupna je za posjetioce radnim danom i subotom od 09:00 do 15:00 sati.

Napiši komentar