fbpx

Erasmus za preduzetnike_ce je program razmjene namijenjen preduzetnicima_ama koji finansira Europska unija. Program vam pruža mogućnost boravka kod iskusnog_e preduzetnika_ce u nekoj od  država učesnica projekta.

Izvor: Saopštenje

Učešćem u ovom projektu dobijate mogućnost da razvijete vještine i steknete  znanja koja su vam potrebna za razvoj vašeg biznisa. Vaš boravak u inozemstvu može trajati od jednog do šest mjeseci a troškovi razmjene kao što su prevoz, smještaj i hrana će biti pokriveni u vidu mjesečnih naknada čija vrijednost zavisi od države u kojoj će razmjena biti izvršena.

Podrži eTrafiku

Zašto učestvovati u razmjeni?

Ako želite postati preduzetnik_ca ili ste to postali_e u zadnje 3 godine, nalazite se pred ključnim odlukama koje će definisati budućnost vašeg biznisa. Učenje kroz rad na konkretnim projektima, zajedno s iskusnim poduzetnicima_ama će vam pružiti odgovore na sva vaša pitanja i pripremiti vas za uspješno vođenje vlastitog biznisa.

U sklopu razmjene ćete imati mogućnost da: razvijete poslovne kontakte u inostranstvu, usavršite vještine koje su vam potrebne za poslovanje, upoznate strano tržište i njihove načine poslovanja,  otkrijete mogućnost saradnje između vašeg i domaćinskog (host) preduzeća, upoznate uspješne poslovne ljude i dobijete financijsku potporu programa Europske komisije.

„Žene za Žene International“ je kontakt tačka  (IO) za Bosnu i Hercegovinu. Nakon što ispunite svoju online prijavu i budete primljeni_e u program, „Žene za Žene International“ će vam pružiti  podršku i pomoć u pronalasku vašeg domaćina i pomoći u procesu priprema za odlazak na razmjenu. Tokom boravka u inostranstvu biti će vam na raspolaganju i praktična pomoć kako bi vaše iskustvo na Erasmus razmjeni bilo potpuno.

Uvjete ispunjavate ako:

  • Želite postati preduzetnik_ca i čvrsto ste odlučili_e pokrenuti firmu ili ste preduzetnik_ca koji_a je pokrenuo_la vlastiti biznis u posljednje tri godine.
  • Imate konkretnu projektnu ili poslovnu ideju koju želite realizovati.
  • Možete jasno pokazati svoju motivaciju i volju za ulazak u poslovni odnos sa iskusnim preduzetnikom_com iz druge zemlje učesnice programa.

Dobna granica za prijavu na ovu razmjenu ne postoji samo je bitno da ispunjavate sva tri navedena uvjeta. Poziv je otvoren tokom cijele godine.

Prijaviti se možete na OVOM LINKU.

Za sva pitanja koja imate pišite na general@zenezazene.ba

Napiši komentar