fbpx

Željko Vulić, kojeg je banjalučka policija privela zbog ometanja javnog reda i mira, pušten je na slobodu, nakon što sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci nije prihvatio prijedlog Okružnog tužilaštva za određivanje jednomjesečnog pritvora. Takođe, danas su na pasarelama na zapadnom trenzitu u Banjaluci osvanule parole podrške Vuliću.

Željko Vulić i njegov sin Dragan privedeni su juče u prostorije Centra javne bezbjednosti Banjaluka zbog kako su rekli u policiji narušavanja javnog reda i mira u Ulici Svetozara Markovića. Vulić je juče, nakon kriminalističke obrade, predat u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka, a njegov sin Dragan je pušten, rečeno je Srni u policiji Republike Srpske.

Okružno tužilaštvo predložilo je Osnovnom sudu određivanje jednomjesečnog pritvora za Željka Vulića, što je sudija za prethodni postupak odbio.

Podrži eTrafiku

Načelnik Sektora grada u Centru javne bezbjednosti Banjaluka Nedeljko Lubura rekao je juče na konferenciji za novinare da je Željko Vulić prilikom privođenja pružao fizički otpor, pa je policija upotrijebila silu nakon čega je zadobio lakše povrede.

“Upotreba sile bila je srazmjerna situaciji, a u akciji lišavanja slobode učestvovala su četiri policajca, koji će napisati izvještaj o cjelokupnoj situaciji”, rekao je Lubura.

Na parolama podrške Vuliću došle se i poruke da on nije sam i da “smo svi mi Vulić”. Protestani su naglasili da je krajnje je vrijeme da se stvari počnu sasijecati u korijenu.

(eTrafika.net-D.R.)

Napiši komentar