fbpx

Kako nam je potvrđeno od strane nekoliko studenata koju su željeli ostati anonimni, u studentskoj menzi je u noći sa petka na subotu, nakon što su se studenti zarazili hranom, bilo i više nego aktivno.

Naime, oni tvrde da je te noći svjetlo u menzi bilo upaljeno od jedan do tri sata poslije ponoći, kao i da su radnici bili prisutni u to vrijeme u menzi.

Oni navode da do te noći menza nikad nije radila nakon 21 ili 22 časa, kad su svi radnici uveliko u svojim kućama. Nisu ni sumnjali u tom trenutku da se iza ove neočekivane posjete krije moguće zataškavanje dokaza, odnosno uništavanje uzoraka hrane kojom su se zarazili studenti.

Podrži eTrafiku

Jedna od stanarki doma nam je potvrdila da joj je bilo neobično i to da je u toj noći cijela menza očišćena, što je primijetila ujutro na doručku.

“Nakon što sam vidjela da je u menzi bilo aktivno noć prije i to oko dva sata ujutro, kada sam ustala na doručak primijetila sam da je menza u potpunosti očišćena. Tek nakon što je nastala čitava ova situacija shvatila sam da to možda ima veze sa trovanjem studenata,” kazala je ova djevojka za naš portal.

Direktor banjalučkog Studentskog centra “Nikola Tesla”, Milan Komljenović, naglasio je da su uzorci hrane kojom su se otrovali studenti u menzi Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci nestali, a policija istražuje kako je došlo do toga i da li su za to odgovorni radnici menze, rekao je.

Komljenović je potvrdio da su četiri radnika studentske menze za koje se sumnja da su odgovorni, suspendovani do okončanja disciplinskog postupka.

On je naveo da se zasad sumnja da je glavni uzrok trovanja studenata piletina, koja je bila na meniju u petak.

Podsjećamo, načelnica klinike za infektivne bolesti Univerzitetsko – kliničkog centra Banjaluka, Zdravka Kezić, kazala je da se na ovoj klinici nalaze 22 studenta oboljela od akutnog febrilnog gasroenternitisa, te da je kod tri pacijenta izolovana salmonela.

Ipak, kako saznajmo broj oboljelih studenata je višestruko veći od onog koji se pokuša predstaviti.

eTrafika saznaje da su mnogi studenti nakon primljene infuzije u banjalučkoj hitnoj pomoći vraćeni kućama, jer kako im je reklo osoblje u hitnoj, u Kliničkom centru nema dovoljno mjesta da se smjeste svi oboljeli.

Jedan od zaraženih studenata rekao je za eTrafiku da je on zajedno sa još dvadesetak njih koji su došli u hitnu pomoć čekalo na infuziju dugo vremena, a mladić sa kojim smo razgovarali je bio 104. na listi čekanja.

“Nas niko nije ni pregledao, samo su nam dali infuziju i poslali nas kući. Moj cimer koji je otišao na Paprikovac kaže da je tamo situacija još gora, jer studenti čekaju po hodnicima na infuziju, nemaju adekvatne uslove za liječenje, čak se ni istuširati ne mogu. Takođe, mislim da je bezobrazno da se ovako zataškavaju podaci o oboljelim studentima kojih ima sigurno preko sto”, rekao je naš sagovornik.

Kako nezvanično saznajemo, i prethodna noć je bila burna na Kliničkom centru, odakle su mnoge oboljele raspoređivali na odjeljenja banjalučkog Doma zdravlja, jer nisu mogli sve da ih prime.

Povezani tekstovi:

Banjalučki studenti se otrovali hranom u menzi

Šta je pravi uzrok trovanja i koliki je tačan broj oboljelih studenata?

Uzrok zaraze u menzi su makarone, a ne piletina?

 

 

eTrafika.net – M. Matić

Napiši komentar