fbpx

Zajednički štab Oružanih snaga BiH pokrenuo je istražne radnje protiv Vahida Hote, pripadnika OS BiH, koji je fizičkim nasiljem prijetio novinaru Eldinu Hadžoviću.

Izvor: Saopštenje

Iz kabineta načelnika Zajedničkog štaba OS BiH navode da su “duboko zabrinuti i razočarani viješću o prijetnji koju je pripadnik Oružanih snaga BiH uputio novinaru Eldinu Hadžoviću putem društvene mreže Facebook”, te da je takvo ponašanje “u potpunosti neprihvatljivo”.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

“Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović strogo osuđuje svaki oblik neprimjerenog ponašanja pripadnika Oružanih snaga BiH, posebno kada se radi o povredi Etičkog kodeksa ponašanja pripadnika Oružanih snaga BiH i narušavanja ugleda svih naših pripadnika koji svakodnevno časno nose uniformu i zastavu države Bosne i Hercegovine. Koristimo ovu priliku da Vas obavijestimo da su pokrenute istražne radnje radi utvrđivanja činjenica, te ako se utvrdi da je vojno lice povrijedilo odredbe drugih zakona, propisa i Etičkog kodeksa istovremeno, sankcionistat će se u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima koji definišu tu oblast. Po okončanju istražnih radnji pravovremeno ćemo Vas obavijestiti o ishodu istih”, stoji u pismu iz kabineta načelnika Zajedničkog štaba OS BiH upućenom Liniji za pomoć novinarima, iz koje su prijavili ovaj slučaj predstavnicima Oružanih snaga i policiji.

Podsjetimo, nakon što je Hadžović 10. aprila ove godine na portalu Prometej.ba objavio tekst pod naslovom “Kako je gradonačelnica Sarajeva pala na prvom ispitu: Nisu srpski zločinci, nego Vojska RS-a”, a koji su kasnije prenijeli brojni portali, Vahid Hota mu je putem Facebooka poslao poruku izrazito prijetećeg sadržaja u kojoj, uz brojne psovke i uvrede,  Hadžoviću prijeti  “šamaranjem” i “lomljenjem prstiju čekićem”.

Napiši komentar