fbpx

Prije tačno tri godine građani Banjaluke prvi put su izašli na Trg Krajine kako bi podržali roditelje ubijenog Davida Dragičevića i od institucija zatražili pronalaženje i kažnjavanje njegovih ubica. 

Piše: Vanja Stokić

Okupljajući se na Trgu Krajine 1097. dan, članovi neformalne grupe “Pravda za Davida” večeras su podsjetili i na konferenciju za medije koju je na današnji dan 2018. godine organizovao MUP RS.

Podrži eTrafiku

“Danas se navršavaju tri godine od sramne press konferencije u režiji pripadnika MUP-a, na kojoj je pokušana kriminalizacija Davida Dragičevića. Njegova smrt je pokušana da se proglasi zadesnom. Nažalost, možemo da konstatujemo da niko od ovih ljudi sa press konferencije nije procesuiran”, kazao je Ozren Perduv u ime grupe “Pravda za Davida”.

On je podsjetio da je upravo konferencija bila razlog za izlazak na ulicu.

“Ta konferencija nije bila greška, već zločin. Mi to tako vidimo. Sve informacije koje su oni tada iznijeli kasnije su demantovane. Od Tužilaštva BiH očekujemo da uvrdi odgovornost ovih ljudi. Takođe očekujemo od Ustavnog suda da reaguje po apelaciji advokata Ifera Ferageta i da utvrdi da je istraga koja je vođena bila montirana”, rekao je Perduv.

Podsjećamo, MUP RS je 26. marta 2018. godine, dva dana nakon pronalaska tijela Davida Dragičevića (21), sazvao hitnu konferenciju za medije. David je optužen da se pijan i drogiran tukao sa drugim mladićima na ulicama Banjaluke. Nakon toga je navodno provalio u jednu kuću iz koje je ukrao laptop, čakiju, ključeve i USB stik. Prema verziji MUP-a RS, David je nakon toga skočio u rječicu Crkvena koja ga je čak šest dana nosila do rijeke Vrbas.

Nakon pritiska javnosti njegova smrt je okvalifikovana kao ubistvo, a ne kao zades. Njegove ubice još uvijek nisu pronađene. Mirna okupljanja grupe “Pravda za Davida” traju već tri godine. Za to vrijeme, članovi grupe su često šikanirani i maltretirani od strane sistema.

Davor Dragičević: Policija nije provjerila Davidovu sobu!

Podržite portal eTrafika.net

Napiši komentar