fbpx

U sklopu edukacije “Digitalna zaštita i sigurnost” u organizaciji UG “Zašto Ne” podržane od strane TechSoup Europe u mjesecu martu se održava online kampanja “Osvijesti se, Zaštiti se”.

Izvor: Saopštenje

Online kampanja je dio inicijative čiji cilj je podizanje svijesti mladih o važnosti digitalne sigurnosti i načina na koje se može zaštititi prilikom korištenja društvenih mreža i interneta. Zbog trenutne pandemije većina poslova koja se obavlja je poprimila online format te se iz tog razloga izrodila potreba za pružanjem informacija o načinima na koje se može zaštiti od potencijalnih prijetnji i rizika.

Podrži eTrafiku

“Tokom kampanje na našem Instagram profilu smo objavili dvije serije informativnih dizajna pod nazivom “Prijetnje iz komšiluka” i “Čista block lista”. Prva serija dizajna se bavi tematikom lične zaštite u online prostoru i pojašnjava neke od najbitnijih pojmova. Drugim serijalom informativno-edukativnih dizajna smo skrenuli pažnju na svakodnevne prijetnje kojim se izlažemo u online prostoru i kako se zaštiti od njih”, govore organizatori kampanje.

Takođe, na YouTube kanalu je objavljeno pet jednominutnih videa koji detaljno objašnjavaju zašto je bitno zaštiti se prilikom korištenja interneta i društvenih mreža i na koji način to uraditi. Uz serijal od pet videa je objavljen i jedan petominutni video koji se tiče teme društvenih mreža te načina na koje se mogu primjetiti potencijalne prijetnje i osigurati privatne profile.

Kampanja traje tokom cijelog mjeseca marta i za sva pitanja organizatori kampanje su dostupni na profilima društvenih mreža.

Podržite portal eTrafika.net

Napiši komentar