fbpx

Zahvaljujući donacijama građana i udruženja Pomozi.ba, otplaćen je stan porodice Uldrijan iz Banjaluke, čime je riješena njihova najveća životna briga! Na računu udruženja eTrafika.net trenutno ima 1.251,83 KM, a neophodno je prikupiti još 2.258,24 KM kako bi se isplatila i dugovanja za struju.

Podsjećamo, dugovi porodice Uldrijan su u junu 2020. godine iznosila skoro 14.000 KM, a odnosili su se na kredit za stan i dug za električnu energiju. Udruženje građana eTrafika.net uplatilo je u januaru na račun Fonda stanovanja RS 5.272,72 KM kako bi se izmirio osnovni dug za stambeni kredit, a juče je uplaćeno još toliko novca za kamate. Ovim je u potpunosti plaćen stambeni kredit porodice Uldrijan.

UG eTrafika.net veliku zahvalnost duguje Humanitarnom udruženju Pomozi.ba koje je pomoglo u akciji i prikupilo 6.795 KM. Udruženje Pomozi.ba je iznijelo veliki teret akcije i bez njihove pomoći ne bismo mogli da prikupimo ova sredstva!

Foto baza

Otplatom duga se riješio jedan od najvećih problema porodice Uldrijan jer su bili u konstantnom strahu da će završiti na ulici. Porodica je dodatno istraumirana zbog prethodnih isključenja struje a dug za nju iznosi 3.510,07 KM. Život pod konstantnim stresom je doveo do pogoršanja njihovog zdravstvenog stanja, a nemaju uslova da se adekvatno liječe. Spisak bolesti od kojih boluju Grozda, njena ćerka Irena i sin Saša je zaista dugačak. Parkinsonova bolest, osteoporoza, šizofrenija, dijabetes, paranoja, gastritis su samo neke od njih.

Žive u malom, oronulom stanu a problem im je i sređivanje stana jer Saša i Irena ne smiju ništa da rade, dok Grozdi doktorica brani čak i da nosi kese iz prodavnice. Uldrijani na lijekove mjesečno potroše oko 300 KM, prinuđeni su da se hrane u javnoj kuhinji iako bi zbog bolesti trebali da imaju poseban režim ishrane.

Kako bismo pomogli ovoj porodici i omogućili da žive dostojanstveno, Udruženje građana eTrafika.net je otvorilo poseban račun u Addiko banci i svi koji žele da pomognu mogu to učiniti uplatom na njega. Akcija će trajati sve dok se ne prikupi potreban iznos novca.

Kao i uvijek, u nastavku prikazujemo najnovije izvode sa račune otvorenog samo za potrebe ove akcije.

Primalac: UG eTrafika.net

Broj računa: 5520001920847898

Svrha: donacija za Uldrijane

Napiši komentar