fbpx

Milenko Kičić, radnik Željeznica Republike Srpske prijetio je novinarskoj ekipi portala Gerila u Banjaluci, koja je snimala prilog u blizini Željezničke stanice.

Piše: Gerila.info

Naime, Kičić je izašao iz kruga preduzeća “Željeznice RS”, prišao novinaru Đorđu Vujatoviću koji je snimao razgovor sa bivšim radnikom Željeznica Republike Srpske Borisom Šukalom.

Foto baza

Kičić je prvo počeo vrijeđati Vujatovića i Šukala, te je nakon toga prijetio da će pozvati ljude koji će porazbijati opremu za snimanje.

Kičić je ometao novinare u radu i nije im dao da nastave da snimaju razgovor, još nekoliko puta je prijetio da će razbiti kameru, a u jednom trenutku je krenuo prema kameri, ali se zaustavio.

Na konstataciju da se nalaze na javnom prostoru na kojem nije zabranjeno snimanje, Kičić je izgovorio da on ne dopušta snimanje i da je on ovdje „Bog“.

O incidentu su obaviješteni i pripadnici Policijske uprave Banjaluka koji su podnijeli prekršajnu prijavu protiv Kičića zbog remećenja javnog reda i mira.

Željeznice negiraju napad

I pored objavljenog snimka, Željeznice RS tvrde da se napad nije desio.

“On je samo vršeći svoj posao ukazao novinaru da ukoliko nema adekvatnu dozvolu ne može da vrši snimanje objekata Željeznica Republike Srpske”, navedeno je u pismu Željeznica RS.

U telefonskom razgovoru ekipa portala Gerila ostala je i bez pojašnjenja zašto je za snimanje izjave na javnoj površini u blizini stanice potrebna bilo kakva dozvola i zašto je uopšte potrebna bilo kakva posebna dozvola i čija to, za snimanje objekata preduzeća koje se nalazi u vlasništvu Republike Srpske.

“Imenovani radnik ŽRS, po našim saznanjima i internim provjerama nije uputio prijetnje novinaru, koji je juče neovlašteno bez dozvole, snimao objekte, prostor i zaposlene u Željeznicama RS… Internom provjerom situacije koja se dogodila, gdje je radnik ŽRS samo obavljao svoj posao, ne postoje elementi za pokretanje bilo kakvog postupka protiv zaposlenog radnika“, odgovorili su, između ostalog, iz Željeznica Republike Srpske.

Napiši komentar