fbpx

Novinarka portala eTrafika.net Danica Novaković, dobitnica je godišnje nagrade kompanije LANACO za tekst „Internet of Things u BiH: Naša sadašnjost ili budućnost?“. Tekst je nagrađen u sklopu konkursa za najbolje medijsko izvještavanje o IoT tehnologijama.

Godišnja nagrada za najbolje medijsko izvještavanje na temu “Internet of things (IoT) u Bosni i Hercegovini: realnost ili budućnost?” je dodijeljena u sklopu šestog po redu Tech hosted by LANACO 2020. Portparolka kompanije Ana Lojić, izjavila je da je ovim konkursom kompanija LANACO pratila pozitivne primjere iz prethodnih godina, te odlučila da podstakne medije da grade pozitivna mišljenja o IoT tehnologijama.

„Cilj nagrade je da se podstaknu mediji u Bosni i Hercegovini na kreiranje i objavljivanje kvalitetnih sadržaja u digitalnim medijima koja izgrađuju konstruktivna mišljenja o uticajima i benefitima ‘Internet of Things’ (IoT) tehnologija po društvo i zajednicu. Veliko nam je zadovoljstvo da se mladi novinari sve više odlučuju za istraživanje u oblasti informacionih tehnologija i savremenih IT trendova, a naša kompanija će i dalje da pruža podršku predstavnicima medija na tom putu”, poručila je Ana Lojić.

Podrži eTrafiku

Danica Novaković, kaže da je počastvovana nagradom, te da se nada nastavku saradnje sa kompanijom LANACO.

„Stvarno sam počastvovana što sam na konkursu sa tako velikom konkurencijom, pored toliko ozbiljnih novinara sa dugogodišnjim radnim iskustvom, uspjela da osvojim nagradu. IT inače nije moje polje, ali dala sam sve od sebe da istražim dobro temu i na kraju se isplatilo“, rekla je ona.

Napiši komentar