fbpx

Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja “Sofia” Banja Luka objavljuje poziv za slanje radova za prvi broj naučno-popularnog časopisa “A priori”.

Izvor: Saopštenje

“A priori” je naučno-popularna publikacija koja će objavljivati kvalitetne radove iz područja društvenih i humanističkih nauka. Izdavač ovog časopisa je Udruženje Sofia i publikacija je elektronska. Ideja vodilja je izlazak nauke van učionica i univerzitetskih katedri prema širem auditoriju, susret akademskog i van-akademskog mišljenja, akademije i svakodnevnice, u svrhu poliperspektivnog pristupa problemima savremene kulture. Kategorije koje časopis pokriva su: naučni članci, eseji, intervjui, prevodi, ogledi, izvještaji, kolumne i ostali.

Podrži eTrafiku

A priori će najprije dati prostora mladim ljudima, kako učenicima, tako i studentima sa dodiplomskih i postdiplomskih studija, a u svrhu njihovog stručnog osposobljavanja za rad po završetku svoga školovanja. Riječ je o naučnom radu koji uključuje temeljno poznavanje odabrane discipline i teme unutar nje, zatim primjenu kritičkog mišljenja i metodologije izvođenja argumenata kako u usmenom, tako i u pisanom obliku, kao i ostalu vrstu istraživanja društveno-humanističkih fenomena koje uključuju aktivnu saradnju kako unutar, tako i van akademske zajednice. A priori takođe njeguje saradnju i sa ostalim članovima društva, te poziva stručnjake za kulturu i samostalne naučne istraživače da se pridruže i doprinesu uticaju i ugledu nauke u društvu.

Tema prvog izdanja časopisa je Teorija dekonstrukcije – Kako kontest utiče na različitu interpretaciju iste poruke? I pored tematskog broja autori mogu slati radove po slobodnom izboru.

Svaki naučni rad prolazi kroz recenziju od strane članova uredništva i/ili saradnika, dok ostali radovi podliježu recenziji glavnog urednika.

Radovi se šalju na imejl: casopisapriori@gmail.com. Za više informacija pogledati stranicu časopisa na ovom linku.

Rok za slanje završnih verzija je 15. mart 2021. godine.

Napiši komentar