fbpx

Zahvaljujući donacijama građana, plaćen je dio dugovanja porodice Uldrijan iz Banjaluke. Na računu u banci, koji je udruženje građana eTrafika.net otvorilo posebno za ovu akciju, preostalo je još 1.482,55 KM a da bi se isplatila preostala dugovanja, neophodno je prikupiti još oko 7.500 KM.

Podsjećamo, dugovanja porodice Uldrijan iz Banjaluke su na početku akcije, u junu 2020. godine, iznosila su oko 14.000 KM. Ona se odnose na kredit za stan i dug za električnu energiju. Udruženje građana eTrafika.net uplatilo je na račun Fonda stanovanja RS 5.262,80 KM kako bi se izmirio osnovni dug za stambeni kredit. Da bi se kredit zatvorio potrebno je uplatiti još toliko novca za kamate.

Zbog duga za otplatu stambenog kredita su u konstantnom strahu da će ostati na ulici, a dodatno su istraumirani zbog prethodnih isključenja struje. Život pod konstantnim stresom je doveo do pogoršanja njihovog zdravstvenog stanja, a nemaju uslova da se adekvatno liječe. Spisak bolesti od kojih boluju Grozda, njena ćerka Irena i sin Saša je zaista dugačak. Parkinsonova bolest, osteoporoza, šizofrenija, dijabetes, paranoja, gastritis su samo neke od njih.

Foto baza

Žive u malom, oronulom stanu a problem im je i sređivanje stana jer Saša i Irena ne smiju ništa da rade, dok Grozdi doktorica brani čak i da nosi kese iz prodavnice. Uldrijani na lijekove mjesečno potroše oko 300 KM, prinuđeni su da se hrane u javnoj kuhinji iako bi zbog bolesti trebali da imaju poseban režim ishrane.

Kako bismo pomogli ovoj porodici i omogućili da žive dostojanstveno, Udruženje građana eTrafika.net je otvorilo poseban račun u Addiko banci i svi koji žele da pomognu mogu to učiniti uplatom na njega. Akcija će trajati sve dok se ne prikupi potreban iznos novca.

Primalac: UG eTrafika.net

Broj računa: 5520001920847898

Svrha: donacija za Uldrijane

U nastavku možete pogledati izvode sa gorepomenutog računa.

Napiši komentar