fbpx

Aktuelni ministar finansija i trezora BiH Nikola Špirić uspješno se oporavio nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila krajem novembra prošle godine, a nakon višemjesečne rehabilitacije u banjalučkom Zavodu za ortopodeiju i fizikalnu medicinu “Dr Miroslav Zotović” odlučio je da se pristojno oduži zaposlenima u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Špririćevo “zahvaljivanje” ne bi bilo nikakav problem da novčana sredstva nije uzeo, ni manje, a ni više, nego iz tekućih budžetskih rezervi.

Naime, doskorašnji prvi čovjek, a trenutni zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, prije nešo više od mjesec dana novcem budžetskih korisnika je za 10.483, 20 KM odlučio kupiti aparat za terapiju kuka, koljena i gležnja.

Podrži eTrafiku

Uz ovo dobročinstvo, Špririć je narodnim novcem, u iznosu od 3.500 KM, podržao stručni skup ortopeda i traumatologa RS-a, a odlukom na kojoj se nalazi njegov potpis uručena je i jednokratna novčana pomoć od 3.000 KM i izvjesnoj Smilji Marinković iz Banjaluke koja je, prema nezvaničnim informacijama, zaposlena u pomenutoj zdravstvenoj ustanovi.

Portal eTrafika objavlje odluke koje su donesene nakon Špirićevog oporavka i povratka na posao, a objavljene su i u Službenom glasniku BiH, od 28. maja ove godine.

Nikola Špirić zadobio je povrede kuka i karlice u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 30. novembra prošle godine u njegovom rodnom Drvaru. Prema policijskoj verziji, u večernjim časovima, tada su na njegov službeni automobil naletjela dva vozila.

Ministra finansija i trezora BiH je nakon udesa operisan, a nakon toga je bio na rehabilitaciji u Zavodu za ortopodeiju i fizikalnu medicinu “Dr Miroslav Zotović”.

glasnik1

glasnik2glasnik3

 

eTrafika.net

Napiši komentar