fbpx

Već treću godinu zaredom Gordana Ružić i Danka Stojanović organizuju manifestaciju “Jesenje čišćenje UMA” povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja (10. oktobar). Ova jesenja tradicija, koja je otpočela kao studentska inicijativa, jasan je prikaz saradnje studenata i profesora Studijskog programa psihologija, Filozofskog fakulteta u Banjoj Luci, a organizovana je uz punu podršku Društva Psihologa Republike Srpske. 

Izvor: Saopštenje

Ove godine je, možda više nego ikad, očigledan značaj razgovora o očuvanju fizičkog, ali i mentalnog zdravlja i higijene. Imajući u vidu dosadašnje pozitivne reakcije, dobru posjećenost, drage uspomene, te važnost same tematike i ove godine se priprema veliki broj predavanja. Predavanja se mogu pratiti besplatno online, putem ZOOM platforme. Poštujući barijeru stručnog jezika, program je koncipiran tako da ga mogu pratiti svi zainteresovani, bez obzira na bilo kakvo predznanje.

Foto baza

“Osnovna ideja na kojoj se bazira ovaj program je podizanje svijesti o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja. Pozivamo vas da nam se pridružite, iz udobnosti svojih kuća, čišćenju vlastitog uma, kako bi se pripremili da nove izazove transformišemo u pobjede”, ističu organizatori

U okviru obilježavanja sedmice mentalnog zdravlja planirano je nekoliko predavanja na različite teme koje će realizovati predavači kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz regiona. Sadržaji su kreirani da budu edukativnog i zanimljivog karaktera, ali i da prate aktuelne teme, stoga ćemo posvetiti izrazitu pažnju virusu korona i situaciji u kojoj se nalazimo. Neke od tema su: Dijete u digitalnom svijetu, Relacijske potrebe i njihov značaj za uspostavljanje kontakta i kvalitet odnosa sa drugima, Kratak osvrt na pre i perinatalnu psihologiju, Porodični sistem i izazovi korona period, Što sad (roditeljska) ljubav ima s tim? kad roditelj boli i mnoge druge. Pridružiće se i eminentni predavači kao što su: Vladan Beara, Aleksandra Hadžić, Mirela Badurina, Tijana Mirović, Ranka Radulović, Ensad Miljković, AnnMarie Jelena Golden.

Svi događaji u okviru Jesenjeg čišćenja UMAće se održati od 5. do 9. oktobra 2020. na zoom platformi i potpuno su besplatni. Organizatori će se uživo uključiti sa Filozofskog fakulteta na dan otvaranja u ponedeljak 5. oktobra u 14h, te će biti dostupni za uzimanje izjava. Za više informacija možete se obratiti na mail adresu danimentalnogzdravlja@gmail.com ili na brojeve telefona 065/230-308 i 065/585-727.

 Detalje se mogu naći i na ovom linku.

Napiši komentar