Do sada je za porodicu Uldrijan iz Banjaluke prikupljeno 2.404,90 KM, što znači da je potrebno još oko 11.600 KM kako bi ova porodica konačno živjela bez stresa i straha.

Ovaj iznos uključuje i prihode od humanitarnog bazara koji je Udruženje građana eTrafika.net organizovalo u KSET Pabu, humanitarnih kafa koje su se za ovu porodicu pile u kafićima Eklektik i Gatto, te donacija  građana i organizacija.

Akcija prikupljanja novca za porodicu Uldrijan će se nastaviti i dalje, a uplate se mogu vršiti na račun koji je otvoren u Addiko banci. Novac se skuplja radi otplate dugovanja za električnu energiju i stambenog kredita koji  iznose oko 14.000 KM.

Primalac: UG eTrafika.net

Broj računa: 5520001920847898

Svrha: donacija za Uldrijane

Takođe, na Instagram i Facebook stranici eTrafike se svakodnevno objavljuju proizvodi koji  se nisu prodali na humanitarnom bazaru. Oni su dostupni za kupovinu putem interneta i izloženi u albumu Facebook stranice portala eTrafika.net. Stvari su darovali bh. kreativci Melanija Dizajn, Sklopy Toys, Jelly Fish Handmade, Ljuba Handmade, Chili Pops, Bow Tie, Tea Gutić, Udružene, Sanjin kreativni kutak, Nekreativka te VunenaR. Pored toga, na prodaju su i nove i polovne knjige, te ručno oslikani stakleni predmeti. Sve ove stvari su ponuđene po simboličnim cijenama.

Teška sudbina porodice Uldrijan: Znamo šta znači nemati 0,20 KM

Grozda Uldrijan (74) je poznata stanovnicima Banjaluke zbog čestih akcija prikupljanja hrane za nju i njenu djecu. Živi sa sinom Sašom (49) i kćerkom Irenom (45). Svi imaju teške probleme sa zdravljem (Parkinsonova bolest, osteoporoza, šizofrenija, dijabetes, paranoja, gastritis…), mjesečno daju oko 300 KM na lijekove.

Njihove male penzije svakog mjeseca budu značajno umanjene zbog dugova koje plaćaju za stan i električnu energiju, koji dosežu skoro 14.000 KM. Posljednjih devet godina, za ovu porodicu se prikuplja hrana svakih šest mjeseci, ali ovog puta fokus je na novcu kako bi se riješio problem velikih dugova.

Izvode bankovnog računa koje je udruženje eTrafika.net otvorilo samo za ovu akciju možete pogledati u nastavku.

 

Napiši komentar