Kako bi pomogli Grozdi Uldrijan i njenoj porodici, kafići Eklektik i Gatto iz Banjaluke odlučili su da se odreknu dijela zarade i taj novac preusmjere na akciju koju organizuje Udruženje građana eTrafika.net.

Humanitarnu kafu u kafiću Eklektik možete popiti u ponedjeljak (29. juna) i  srijedu (1. jula) od 8 do 16 časova. Kafić Gatto posjetite u utorak (30. juna) i četvrtak (2. jula) od 12 do 20 časova i uz šolju ovog napitka pomozite svojim sugrađanima.

Porodicu Uldrijan čine majka Grozda (74), sin Saša (49) i kćerka Irena (45). Sve troje imaju teške probleme sa zdravljem (osteoporoza, šizofrenija, dijabetes, gastritis, Parkinsonova bolest, paranoja), mjesečno na lijekove troše oko 300 KM. Žive od malih penzija, plaćaju velike dugove za komunalije i hrane se u javnoj kuhinji. Zbog pandemije virusa korona prinuđeni su da sami kupuju i pripremaju hranu, što je ogromno opterećenje za njihov ionako skroman budžet.

Posljednjih devet godina se akcije za ovu porodicu organizuju svakih šest mjeseci, kada se prikuplja prvenstveno hrana. eTrafika u akcijama učestvuje od prošle godine, a ovog puta smo odlučili da prikupljamo novac, jer su zapravo veliki dugovi izvor problema Uldrijanovih. Oni iznose skoro 14.000 KM.

Naime, stan u kome žive još uvijek nije otplaćen, a pored toga tokom godina se povećavao i dug za struju. Zbog toga penzije od kojih žive svakog mjeseca budu značajno umanjene, a Uldrijani ostavljeni bez novca za hranu i lijekove.

Napiši komentar